Sfaturi despre alegerea agentiei de turism
Iți dorești un concediu perfect? Atunci cauta pe internet destinația preferata de tine promovata de agențiile care au un anumit istoric în activitatea de turism, de preferat cele care activează pe piața din Romania de aproape 20 de ani și care au o experiența în domeniu și un management de calitate. Evitați agențiile de turism care își desfășoară activitatea în apartamente situate la etajele superioare în blocurile de locuințe, fără firme vizibile, sau chiar în mansardele caselor unde locuiesc împreuna cu familia. S-ar putea ca într-o buna zi sa nu le mai găsiți! Evitați agențiile generoase care va oferă din start discount-uri mai mari de 1-2 % din valoarea pachetului de servicii turistice. Oferirea unui discount generos poate sa însemne o capcana sau în cel mai rău caz o teapa. Nu va lăsați înșelați de aparente. In condițiile în care astăzi costurile de producție într-o agenție de turism au crescut, un comision mic practicat nu are cum sa susțină pe linia de plutire, cel putin, activitatea, cu atât mai putin o acumulare de profit pentru investirea în programe de dezvoltare, training-uri cu personalul etc.
Verifica agentia de turism dacă are licența de turism, personal calificat în domeniul turismului, polița de insolventa în termen, dacă punctul de lucru este declarat la Registrul Comerțului. Citiți cu atenție bonul de comanda și contractul cu turistul.
Sfat: Verifica mai multe agenții de turism pana agreezi una. Nu te lasă păcalit de ofertele ieftine, dacă vrei o vacanta liniștita, fără nervi, fără stres, fără telefoane la agenția care a făcut rezervarea.
Un preț ieftin lansat pe piața nu garantează servicii de calitate pentru vacanta voastră. Atenție! Normele de clasificare pentru unitățile de clasificare diferă de la o țară la alta. Nu luați ca etalon standardul unui hotel de 4 sau 5 stele din Romania, de exemplu, cu alta țară. S-ar putea ca la destinatie sa aveti surpriza neplacuta ca informatiile furnizate de agentia de turism sa nu coincida cu cele gasite acolo. Nu alergați după chilipiruri, asa zisele oferte "boom" ! Hotelurile foarte bune nu lansează oferte "boom". Ele se adresează unei anumite categorii de turiști.
Pentru reușita unei vacanta alegeți agenția potrivita, prețul corect și consultanții în turism ai agenției respective care au vizionat destinația respectiva, în asa fel încât informațiile oferite sa fie cât mai aproape de realitate.
Ce trebuie sa stiti inainte de a porni intr-o calatorie
- Verificati-va valabilitatea documentelor de calatorie, atat ale dumneavoastra cat si ale copiilor.Pentru a iesi din tara , copii care nu au implinit varsta de 14 ani, trebuie sa aiba un pasaport valabil;
- Solicitati de la agentia de turism de unde at procurat vacanta coordonatele misiunilor diplomatice sau a oficiilor consulare din tara unde urmati sa calatoriti;
- Respectati legislatia locala, dar si traditiile si obieciurile locale, chiar adca multe dintre ele vi se par bizare.
- Nu uitati ca inainte de efectuarea unei calatorii sa incheiati o aigurare de calatorie pentru intreaga familie.In cazul in care calatoriti in strainatate impreuna cu unul sau mai multi minori, nu-i lasati nesupravegheati in nicio situatie, mai ales in aeroporturi sau zone aglomerate.
Sfaturi pentru cei care calatoresc cu autoturismul
- Inainte de a pleca la drum incheiati o asigurare auti care sa acopere eventualele accidente din tarile prin care circulati.
- Lasati acasa dispozitivele anti-radar si de detectare radar, in majoritatea tarilor europene folosirea acestora este drastic sanctionata, in unele tari ajungandu-se pana la confiscarea masinii.
- Daca destinatia dumneavoastra de vacanta este Franta, trebuie sa stiti ca aveti obligatia ca in trusa masinii sa aveti inca un articol: testul de alcoolemie. Pe langa clasicul alcooltest de unica folosinta, politia franceza accepta si aparatele digitale cu senzor electrochimic, care precozeaza continutul de alcool pur in aerul expirat. Articolul se poate procura din benzinarii, supermarketuri sau farmaciile de pe teritoriul Frantei si costa intre 1,50 si 5 euro. Amenzile pentru depasirea alcoolemiei permise de 0, 5 la mie variaza de la 340 euro in Olanda si 500 euro in Italia si Germania.