Unde vom calatori in 2022

Calatoria a devenit un privilegiu din ce in ce mai dificil, cum nu a fost de foarte mult timp.
Granitele se redeschid rand pe rand, insa provizoriu, cu teama de se inchide din nou.
O viza simpla la intrare este inlocuita cu o intreaga birocratie la intoarcerea in tara.
Cu toate acestea, in mijlocul intregului cosmar care a definit pandemia, exista si cateva licariri de speranta.
Cum spuneam, explorarea lumii este un privilegiu, nu un drept. Portofoliul destinatiilor de vizitat in anul 2022 reflecta acest paradox- de la parcuri nationale la  insule indepartate pana la locuri mai putin vizitate vor face ca atentia si respectul pentru Pamant sa  capete o alta dimensiune.
Cu toatea acestea

Unde vom calatori in 2022?

 Exercitii de imaginatie pentru o calatorie in 2022

 

OLLANTAYTAMBO, PERU

 

O calatorie 2022 la unul dintre cele mai cautate locuri din lume poate fi Ollantaytambo.

peru

Acest oras bine conservat de-a lungul traseului catre Macho Picchu din Valea Sacra din Peru se mandreste cu proprrile ruine impresionante ale incasilor fiindu-i revent atribuit titlul de

" Cele mai bune sate de turism " ale UNESCO.

peru

Alte locuri interesant din Valea Sacra,  misterioaselor ruine circulare incase de la Moray li se alatura minele de sare terasate Maras.

Anul 2022 poate fi o oportunitate pentru a va planifica o calatorie relaxanta inainte ca numarul de vizitatori sa creasca din nou.

 

AFRICA DE SUD

 

Cu totii am avut un an greu. La dracu'. Toti am avut in viata ani grei. Cu toate acestea este greu sa renunti la un val puternic de empatie pentru Africa de Sud.

Africa de sus este o destinatie speciala. De la plaje la safariuri cu vanatoare sau nu.

 

REPUBLICA DOMINICANA

Republica Dominicana are suficiente oportunitati de drumetii, ciclsm ,scufundari, palje exotice, mancare, dans si cumparaturi pentru a tine orice vizitator conectat la lumea caraibeana luni de zile.

Plaje in Dominicana

Exista cel putin 10 plaje care  formeaza paradisul din Caraibe.

Plaja Rincon

punta cana

Daca vrei sa te deconectezi si sa pierzi evidenta zilei, Las Galeras ar trebui sa fie urmatoarea destinatie pentru dvs. Acest orasel minunat este situat in Peninsula Samana, la capatatul estic al insulei, unde, inca nu exsista statiuni all inclusive, traind astfel adevarat esenta a Republicii Dominicane.

Cu aproape 2 mile de nisip  precum zaharul, Plaja Rincon este una dintre cele mai bune din tara. Intrucat nu este o destinatie turistica foarte cunoscuta, va puteti bucura de o zi relaxanta pe plaja, fara nicio agitatie, putand astfel sa va conectati cu adevarat cu natura.

Acolo puteti ajunge cu barca sau cu masina din Las Galeras.

unde vom calatori in 2022

 

CAYO LEVANTADO, SAMANA

O alta dintre cele mai bune plaje din Republica Dominicana este in Cayo Levantado. Cunoscuta sub numele de Bacardi, datorita filmarii din a980 ce a vut loc aici pentru celebrul rom, plaja de nisip alb se afla in fata coastei Samana.

unde vom caaltori in 2022

Cayo Levantado este un loc exceptional pentru aface snorkeling si a decsoperi viata marina din Caraibe. De asemenea este un loc ideal pentru observarea balenelor cu cocoasa.

Puteti ajunge acolo cu barca de la debarcaderul Simi baez din portul Samana. Insula are un hotel mic de lux si restaurante unde puteti savura specialitati locale. Asa ca nu ezitati si profitati de ocazia de a vedea  aceste locuri superbe.

 

BAHIA DE LAS AQUILAS

 

Bahia de las Aquilas sau Eagle Bay se afla in Parcul National Jaragua din provincia Pedernales.

Este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Republica Dominicana. Cela mai buna varianta pentru a ajunge in aceasta zona este cu barca de la Cabo Rojo sau cu un vehicul pe patru roti.

No Comments Yet.

Leave a comment