Alegeti cel mai frumos Revelion 2015 in Lisabona

liasbona 2E greu de presupus de ce ar trebui sa petrecem un Revelion 2015 in Lisabona. Stau si ma gandesc , cu ce cuvinte as putea sa va conving sa scoateti din buzunar 1049 euro si sa ma urmati in scurta mea calatorie la cumpana dintre ani, timp de 6 zile in capitala lusitana ?!
Istoria orasului Lisboa cu a sa impunatoare statuie inalta de 110 metri, ce il reprezinta pe Hristos, o adevarata replica a a faimoasei statui uriase care este simbolul orasului Rio de Janeiro, sau strazile inguste ale cartierului Chiado Bairro Alto, unde puteti cunoaste adevarata viata de noapte a orasului?
Daca nu agreati adrenalina atmosferii artistice, acompaniate de sunetele muzicii fado, va invitam in galeriile de arta ale muzeului Arqueologico do Carmo, unde se afla expuse monumentul funerar al lui Ferdinand I, mumii egiptene si diverse obiecte considerate prada de razboi, dupa cucerirea Americii Centrale. Se pare ca nu!

Atunci, va invit sa savuram impreuna o cafea in superbul lobby al hotelului Dom Pedro Palace 5*, situat in zona centrala a Lisabonei, la 10 minute de mers pe jos de Piata Marques de Pompal, servim micul dejun, inotam o juma de ora in piscina interioara a hotelului, dupa care va invit la o plimbare pe jos in "Cartierul Comorilor", unde se afla cele mai frumoase cladiri din Lisabona. Cartierul este foarte aproape de hotelul nostru, asa ca invitatia la mersul pe jos este chiar binevenita. Frumosul cartier Belem, desi se afla la periferie, este cel mai reprezentativ cartier al capitaliei. Vom trece pe langa resedinta presedintelui Portugaliei, aflata chiar aici, dupa care, ne indreptam catre manastirea Hieronimitilor. As putea sa va fac acum o descriere completa a extraordinarului edificiu istoric ce s-a vrut a fi un adevarat simbol al puterii Portugaliei in secolul al XV-lea, asa cum si-a dorit insusi Regele Manuel I, ctitorul manastirii, insa mirajul descoperirii vi-l daruiesc voua.  Un singur secret vi-l pot dezvalui: aici se afla inhumat unul dintre erorii nationali ai Portugaliei, Vasco da Gama.

DIGITAL CAMERACe mai puteti vizita in Lisabona?

1. La nord de cartierul Baixa, intr-o frumoasa gradina plina de vegetatie si de sculpturi fanteziste, se afla renumitul muzeu Calouste Gulbenkian. Fondatorul sau, un armean crescut in Turcia, Calouste Sarkis Gulbenkian ( 1869-1955), s-a refugiat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial la Lisabona. De-a lungul anilor a adunat opere de arta din intreaga lume, de la statui antice la creatii artistice moderne. Colectia sa are peste 6.000 de exponate. Printre ele de afla Portretul unui om batran, pictura realizata de Rembrand, Incediu pe mare, pictura apartinand lui Turner, sau Baiat facand baloane de sapun , pictura realizata de Edouard Manet.

2. Parcul Natiunilor se afla in apropierea portului si este una dintre principalele atractii turistice ale orasului.
Gusturile unui sejur de Revelion in Lisabona

DIGITAL CAMERADaca n-ar fi existat Henric Navigatorul, care le cerea exploratorilor sa aduca din tinuturile indepartate plante necunsocute, precum condimente si fructe, probabil ca astazi, bucataria portugheza, sigur nu ar fi fost atat de diversificata si de unica. Datorita lui Vasco da Gama, pe mesele europenilor au aparut piperul negru, curry-ul si scortisoara.
Portugalia este raiul preparatelor din peste si al fructelor de mare. Una dintre mancarurile traditionale este bacalhau, carne de cod uscata si foarte sarata ( merge vinul sec foarte bine)!

Plaje slabatice in Portugalia

In Portugalia exista foarte multe locuri care si-au pastrat salbaticia, precum Alentaejo. In aceasta zona, coasta nu este asaltata de turisti precum Algarve si, de aceea, si-a pastrat din farmecul de slabaticie.

Nu va invitam pe plajele salbatice, insa in restaurantele portugheze, cu siguranta, da. Cautati carciumile locale ieftine unde, la ora pranzului, intotdeauna veti putea servi un meniu bogat fara a cheltui prea mult din buzunar.
Lisabona este un loc care merita a fi vizitat nu doar in timpul revelionului, ci in orice perioada a anului.

No Comments Yet.

Leave a comment