Carmen – istoria unui hotel de 4 stele

1700, anii   atunci cand frontiera dintre Tara Romaneasca si Imperiul Hasburgic se afla inca in zona Predealului. Ani tulburi in istoria Tarii Romanesti.

In Predeal sunt construite Hanul lui Ruja si Hanul Rasnoavei. Mereu arse, intodeauna reconstruite. Un fel de Pasarea Phoenix.

Urmeaza secolul XX, perioada indraznetii aparitiei unor mari proiecte in zona Predealului. Apar noi hoteluri, construcrii mari si durabile: Hotel Predeal, Hotel Tucek si hotelul Palace-Predeal. Primele doua hoteluri au fost demolate, iar din ultimul a mai ramas o paragina: Vila Porumbita.

Deceniul al treilea din secolul trecut debuteaza cu trei constructii impunatoare in Predeal. Toate au fost cunoscute sub denumirea generica de "Vilele Generalului Demetriu". Cea mai grandioasa vila, construita in anii 1928-1930 pe un teren cumparat de la Casa Regala, purta denumirea de "Vila Carmen".

Pozitia sa privilegiata: strada principala, situarea langa spatii comerciale ii permite o dezvoltare fara precedent in acea perioada. In jurul ei apar frizeria, coaforul, o bodega-restaurant. Toate sub denumirea de Carmen. De-a lungul timpului, Carmen devine un brand puternic in Predeal, un nume care se va identifica cu turismul din zona.

Istoria ne-a invatat ca trebuie sa ne adaptam schimbarilor. In 1939, pe locul fostei Vile Carmen, dominata de un stil neoromanesc, se ridica o alta vila Carmen, de aceasta data cu o arhitectura noua pentru acea perioada: una in stil montan. Situarea sa la soseaua principala, i-a adus ca oaspeti principlai pe actualul Rege Mihai , dar si alte personaje politice si culturale ale Tarii Romanesti.

Hotel Carmen -  istoria unui hotel de 4 stele

In 2011, fosta vila Carmen, renaste din propria-i tarana, devenind una dintre cele mai interesante constructii hoteliere din Predel: Hotel Carmen 4*.

Aceasta este istoria unui hotel, nascut odata cu o frumoasa destinatie de vacanta: Predeal.

No Comments Yet.

Leave a comment