Cele mai frumoase plaje Algarve

Aici, va lansam o invitatie de vacanta 2016 in Algarve.

Revenim cu o prezentare mai detaliata a regiunii Algarve, incercand sa va prezint, fara a fi subiectiv cele mai bune plaje  Algarve.

 

Plaje Algarve-  Albufeira

 

Albufeira este una dintre cele mai aglomerate statiuni din Algarve, considerata una dintre statiunile turistice de top de pe coasta de vest a Portugaliei.

Pasind pentru prima data in Albufeira nu-ti vine sa crezi, ca aici, candva, nu de mult, inainte de anul 1960 gaseai doar un mic sat de pescari, saracacios, unde satenii isi duceau traiul de pe o zi pe alta.

plaje algarve

plaje algarve

Acum, acel sat de pescari a fost dat uitarii, iar in locul lui descoperim o adevarata statiune de vacanta internationala, cu drepturi depline pentru a concura in top 10 destinatii turistice, unde plajele de nisip sunt perfect organizate, iar in restaurantele din oras sau de pe plaja gasesti cele mai delicioase preparate locale , dar si cele mai bune vinuri portugheze.

plaje algarve

plaje algarve

 

plaje algarve

plaje algarve

 

tunel plaje algarve

plaje algarve

Pana la Praia do Poneco, plaja principala a statiunii, trebuie sa treci printr-un tunel pentru a ajunge la nisipul fin unde turistii lenevesc pe sezlongurile sub umbrelele de soare. Aici, totul este posibil. De la inotul in apele marii la sporturile nautice, inclusiv windsurfing si jetskiing.
La vest si la est de Albufeira vei descoperi un sir de plaje mai linistite, precum Balaia si Praia da Gale, aceasta din urma, recunoscuta pentru practicarea sporturilor nautice.

plaja albufeira

plaja albufeira

Dincolo de plajele de nisip din Albufeira

 

Intotdeauna am fost fascinat de orasele vechi, incarcate emotional de istorie si pline de mistere. Orasul vechi Albufeira cu strazile sale inguste dau nota de culoare si farmec vacantei tale in Algarve.

albufeira 03
albufeira 01

Vacanta ta in Algarve-Albufeira va fi pigmentata in culorile adrenalinei de coride regulate in Praia da Oura. Spre deosebire de fiesta spaniola, cea din Portugalia nu se termina cu taurul ucis de catre toreador.

 

Plaje Algarve- Vilamoura

plaje algarve

plaje algarve

Plaja Vilamoura poate fi incadrata in categoria cele mai frumoase plaje din Algarve, ce se intinde peste 20 kilomteri patrati de plaje de nisip, hoteluri de lux si apartamente de lux. Vilamoura este recunoscuta pentru multitudinea de hoteluri de lux si apartamente de lux. De-a lungul plajelor din Algarve-Vilamoura gasesti la tot pasul restaurante, magazine, baruri si cluburi de noapte. Una dintre cele mai mari atractii de vacanta in Vilamoura este o croaziera cu un iaht de lux in largul apelor marii. Inapoi pe uscat pe asteapta terenurile de golf, o scoala de echitatie, terenuri de tenis si chiar un club de tir.

Plaja principala din Vilamoura se afla in imediata apropiere a hotelurilor situate chiar pe malul marii. Aici, apele cristaline ale  Oceanului Atlantic managaie pur si simplu nisipurile aurii.

plaja vilamoura- algarve

plaja vilamoura-algarve

 

Vilamoura este o destinatie perfecta pentru familiile cu copii. Aici avem un superb parc acvatic Aqualand Algarve, terenuri de golf si numeroase centre spa.

 

algarve-aqualand

algarve-aqualand

No Comments Yet.

Leave a comment