Craii de Curte -Veche

Astazi in mediul on line a fost lansata o stenograma , desigur un fake grosolan  a intalnirii de taina din data de 25 mai, zi in care  biroul de la etajul I al Guvernului Romaniei s-a transformat pentru o zi  intr-o odaie  de pe Lipscaniul anilor '30.  Printre fumul gros de tigare, pe care abia ca-l  puteai taia cu cutitul, se faceau auzite clinchetele paharelor de sampanie in contrast cu moliciunea cuburilor de gheata ce  pluteau din ce in ce mai lenese  in paharele pline cu whiskey ale unor ministri mult mai rafinati decat colegii lor asezati impasibili unii  de altii.

Craii de Curte-Veche

Picior peste picior, "Craii de curte veche" isi depanau povesti amuzante din vremea pantemiei in jurul mesei rotunde devenita un fel de 'cina cea de taina". Dincolo de ea,  un popor umilit si obidit isi vedea in continuare de treaba, preocupat sa poarte masca sclaviei si a supunerii totale fata de putere. Frica si panica purtau stindardul actualei imparatii.

„Lumea celor o mie de morti” (de rasul curcilor) este indulcita de mireasma celor cinci trandafiri trimisi de Sefu' de la Cotroceni, sucarit foc si para pentru ca i s-a luat faimoasa jucarie (starea de urgenta). Urmeaza rasate de-a plansu'jale urmate de  un taifas despre prohodul micilor afaceristi (mama lor).  Se asteapta valul doi cu lapovita si mers  in genunghi, pe branci aproape  pe clisa ulitelor fara caldaram?!
Fake sau nu, ideea este ca,  stenograma fabricata de anumite forte oculte (se stie asta, deja), se va rostogoli in mediul on line precum efortul indelungat, istovitor, zadarnic al celebrului personaj Sisif.

 

Eliminarea izolarii de 14 zile de la revenirea din Grecia si Bulgaria

 

Cu toata lupta politica dintre cele doua tabere, din surse guvernamentale aflam ca romanii vor putea merge in vacante in Grecia si Bulgaria, fara obligativitatea de a intra in izolare la reiantoarcerea in tara.
Zilele acestea, guvernantii lucreaza la o revizuirea a evaluarii epidemiologice pe tari, finalizarea ei urmand a fi aproximativa in jurul datei de 15 iunie 2020.

 

Ce tari urmeaza a fi scoase de pe lista statelor  in care este obligatorie perioada de izolare

Grecia si Bulgaria sunt primele state  ce urmeaza a fi scoase de pe lista tarilor pentru care este obligatorie perioada de izolare de doua saptamani, datorita coeficientului  „R” redus pe care-l au.
Intentia Guvernului este de a permite cetatenilor romani sa-si petreaca vacantele in Grecia si Bulgaria, fara a exista impedimentul intrarii in izolare la domiciliu la finalul sejurului, afirma surse guvernamentale.

În lista pe Europa, aflată în lucru la Guvern, Grecia și Bulgaria sunt foarte sigure,  ca probleme din cauza COVID 19.  Avem o ierarhizare a țărilor în funcție de un coeficient legat de evoluția epidemiei de COVID 19. Coeficientul Bulgariei este undeva pe la doi si ceva, iar Grecia în jur de 0.7. Cele două state au un coeficient mult mai mic decât limita pe care dorim să o impunem ca nivel de referință de la care menținem carantina la domiciliu. Mai mult ca sigur nu au cum să fie incluse, pentru că așa cum este lista,  state ce vor fi incluse  pe o asa zisa „lista rosie” sunt cele  sub pragul de 4 sau 5, care o să fie stabilit".

 

Ce tari  risca sa raman in afara listei

 

Rămâne carantina pentru întoarcerea din state din zona roșie precum Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Franța, Spania”, au declarat surse din Guvern.

Revizuirea evaluării epidemiologice pe țări era necesară, deoarece o ultimă listă a fost realizată de România la începutul lunii aprilie. În acest interval, epidemia de coronavirus a cunoscut o stagnare sau chiar o involuție în anumite state europene, care au renunțat la multe restricții, trecând la relaxare.

Pe lista zonelor roșii se află Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Elveția, Turcia, Statele Unite și Iran.

România nu a semnat acordul cu cele trei state prin care circulația persoanelor să se poată face fără a fi nevoie de o perioadă de izolare de 14 zile, deși a participat la discuții. Pentru libera circulație între Grecia, Bulgaria și Serbia este nevoie doar de o declarație pe proprie răspundere la frontieră, în care să se precizeze că persoana nu are simptome de COVID19, nu este supus carantinei în țara sa și călătorește pe proprie răspundere.

 Ce se intampla pana pe 15 iunie ?

Până la semnarea unui acord cu Grecia și Bulgaria, cetățenii români care se reîntorc din cele două țări sunt obligați să intre în izolare la domiciliu 14 zile.

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment