Explorand insula Kefalonia, in cautarea mandolinei capitanului Corelli

KefalpniaAtunci când producătorul Kevin Loder a cumpărat drepturile de autor pentru pentru romanul lui Louis de Bernieres “Captain Corelli’s Mandolin” niciodată nu s-a gândit ca aceasta poveste de dragoste transpusa cinematografic, având ca protagoniști pe John Hurt, Nikolas Cage, Penelope Cruz si Irene Papas avea sa devina timp de doi ani un best-seller cinematografic. Cineaștii au cautat diferite locații in Marea Ionica, însă în cele din urma au ales sa filmeze celebra poveste de dragoste petrecuta in anul 1940 dintre un căpitan italian, Corelli si o localnica, în frumoasa insula Kefalonia. Decorurile filmate în insula Kefalonia sunt cu adevarat cinematografice; golfuri superbe scăldate de apele azurii ale Marii Ionice, plaje de nisip, însă în film , locul șezlongurilor și umbrelelor este luat de puștile mitraliera și tancurile trupelor germane. Si în timpul războiului grecii își păstrează din veselia și pofta de viata, tavernele satului ocupat de trupele inamicului sunt pline ochi de petrecarati, de la mese făcându-se auzite cântece grecești de petrecerea , iar dragostea este cea care predomina întreaga acțiune a filmului. La o masa, flacăra unei lămpi pe gaz tresare în acordurile scoase de mandolina capitanului Corelli (Nikolas Cage ), special compuse pentru frumoasa localnica Pelagia interpretata magistral de Penelope Cruz, în timp ce tancurile inamicilor calcă sub șenile pana și ramurile de măslini.
Farmecul întregii pelicule cinematografice este însă dat de peisajele încântătoare ale insulei Kefalonia, unde un ofițer italian Corelli, pasionat de madolina se îndrăgostește de o tânără grecoaica cu o voință de fier. Trebuie sa vezi acest film pentru a înțelege mai bine ce înseamnă mai bine,  ce înseamnă îmbinarea perfecta dintre " dorința de a uri' și "necesitatea de a iubi". Vizionarea filmului " Mandolina capitanului Corelli" m-a făcut și mai mult sa iubesc Kefalonia, sa iubesc satele sale tradiționale cu tavernele pline de povesti spuse în fata unui pahar de uzo, care te fac sa uiți de grijile cotidiene, cu plajele și locurile sale sălbatice magnifice.
Mergeți în Lassi sa descoperiți plajele sale minunate de nisip, sau alegeți Lourdas pe coasta de sud a Kefaloniei pentru golfurile superbe cu plaje de nisip, însă alegeți sa vedeți și Argostoli, capitala insulei Kefalonia, locul unde au avut loc filmările, dar și orașul care a fost distrus aproape in totalitate in timpul marelui cutremur din 1953, însă refăcut apoi în întregime.
Nu omiteți sa vizitați în scurtul vostru sejur în Kefalonia Peștera Drogorati și Lacul Melissani.
Am cautat oferte pentru Kefalonia și am găsit o gama diversificata de hoteluri din care sa-mi aleg pentru avara 2014 vacanta mea în Kefalonia în căutarea mandolinei pierdute a căpitanului Corelli. Poate și o poveste de dragoste la o taverna în prag de seara la o masa în lumina palida a unei lămpi de petrol luminând fata plina de zâmbete cuceritoare a femeii încă necunoscute.

kefalonia-2

No Comments Yet.

Leave a comment