Diminetile unui baiat cuminte – vacanta in Chania

plaja chaniaTrezirea inainte de rasaritul soarelui, dupa ce ai parasit un club de noapte, este un chin. Asa ca sfatul meu pentru cei care vor distractie in aceasta vara este sa nu va lasati furati de somnul dulce dupa ce ai dat peste "cap " cateva zeci de shoturi de tequila, iar pe grasana de langa tine ai vazut-o top-model, este ca, odata ajuns la hotel la trebuie va aruncati in piscina si sa asteptati cuminte in sezlong servirea micului dejun, unde cea mai proasta cafea posibila iti va deveni cel mai bun prieten.

Santa Marina Beach 4*, la 9 kilometri de Chania.

Intr-o zi de iunie, atunci cand la pranz temperatura aerului depaseste 30 de grade Celsius. Plaja de nisip auriu amenajata cu sezlonguri si umbrele de soare te imbie la leneveala, Din cand in cand , cate un ospatar "te deranjeaza " intrebandu-te daca "domnul mai doreste ceva?". De pe sezlong ii mormai un scurt “fresh de portocale” , dupa care te afunzi din nou in lenea ce gravitationeaza in jurul tau dupa o noapte lunga petrecuta in mai multe cluburi si discoteci din portul venetian Chania. Pe moment nu-mi aduc aminte de nimic. Durerea de cap ma sacaie in continuare, iar prin fata ochilor imi trec doar sticle  de bere Mythos si shoturi de tequila. Aud doar voci. E grav. Incepa sa port chaniaaud voci! " Lingi, sorbi, musti. Asta e tehnica pe care mi-o predase un barman inainte sa-mi aduca primul shot de tequila." Lingi sarea pusa pe mana, intre degetul mare si aratator. Sorbi pana la fund tequila. Musti, apoi, din felia de lamaie sau limeta. Iar daca repeti miscarea de mai multe ori, ajungi sa cunosti si cealalata axioma a bautorilor de tequila: one tequila, two tequila, three tequila, floor! Nu-mi amintesc nici de " floor" nici de numarul de tequila.

Caldura de pe plaja de nisip, devine insuportabila. Ar fi bun un aer conditionat. Un aer conditionat pe plaja ! Ar fi o inovatie ! Cum de nu s-au gandit grecii la asemenea inovatie!
Parasesc plaja de nisip, lasand locul copiilor , care chiar vor sa se distreze in apa minunata a marii Egee si-mi caut un loc mai confortabil in lobby, acolo unde germanii beau bere Mythos (delicioasa bere greceasca) si asculta sirtaki. Cel putin aici beneficiez de aer conditionat. Superb!  Incep sa danseze. Nu si eu. Nu conteaza ca nu se cunosc intre ei. Fac cunostiinta acum in timpul dansului. Tocmai in asta consta toata frumusetea dansului. In vibratia unei noi cunostiinte in timpul unui dans. Apropo de vibratii. Incep sa-mi aduc aminte ca le-am trait si eu in noaptea ce tocmai a trecut. Incep sa-mi aduc aminte si de locul desfasurarii: Club Night D.K., excelent amplasat in portul venetian. Inauntru, muzica house, old boys, cu pauze in care se canta muzica autentica greceasca. Animatie, sonorizare de inalta calitate, cateva cretane, care mi-au atras privirea, de o frumusete rara, elegante, asezate langa masa pe care o ocupasem cu cativa prieteni. Cateva dintre ele, insotite. Dupa ora unu noaptea, clubul este pur si simplu luat cu asalt de catre grupurile care incep ca curga dinspre oras. Criza economica este departe de lumea lor. De ce nu si de a noastra?! Simt nevoia sa iau putin aer. Ma asez pe una dintre bancutele libere de pe cheile portului. Linistea din adancul portului venetian care ma copleseste, este intrerupta din cand in cand de muzica non conformista degajata de boxele clubului. Clipocitul valurilor se desfasoara ca un adevarat regal al muzicii lui Puccini. in care care acordurile directe si brutale devin o adevarata “Boema “ in fata acestui spectacol magnific. Giacomo Puccini, “un strasnic vanator de librete de opera si femei frumoase!” Oare de ce mi-a venit in minte opera lui in aceste ore ale diminetii, pe marginea unui vestit port venetian?!
club chaniaNu rezist ispitei si ma afund in galagia specifica cluburilor de noapte. Spectacolului creat de portul nocturn ii ia locul un altul, mult mai galagios si mai incitant.Provocarea noptii vine de la sine. Lectia de shoturi, pasi de dans facuti mai mult incat sa ocolesti pericolele de a nu cadea printre mesele sustinute de cretane blonde insotiti de masculi feroce ce-si etalau la vedere tatuajele colorate, in care cei mai expusi erau scorpionii, ce simbolizeaza intelepciunea dar si distrugerea, conform mitologiei egiptene. Scorpionul, prin muscatura sa , este considerata o creatura vicleana si inselataoare. Nu stiu daca masculii prezenti in club cunosteau semnificatia mitologica a scorpionilor, poate doar partea cu inteligenta, insa am considerat ca este mai intelept sa nu-i provoc prin invitatia un dans al insotitoarelor Cu alta ocazie, poate.
Prin luciul apei, se intrezaresc primele raze ale diminetii. Este un semn bun! Drumul catre centru, printre stradutele inguste, pavate, cu case de o parte si de alta vopsite in culori caramzii, galbene si verzui  care parca stau sau pice peste tine, il parcurg in cateva minute, dupa care taxiul care ma conduce spre hotelul Santa Marina Beach 4* unde sunt cazat. Drumul spre camera mi se pare  destul de anevoios  la aceasta ora a diminetii, asa ca aleg plaja goala, suficient de goala, pentru a astepta prima cafea de dimineata servita aici, acompaniat de aceeasi muzica a valurilor magice ale marii Egee. O baie in primele valuri ale “ Diminetile unui baiat cuminte!”. Racoroase si blande ca si noaptea ce tocmai a trecut.

 

No Comments Yet.

Leave a comment