Emotie de toamna in Zell am See

zell am see 1Drumul spre Zell am See l-am parcurs fără graba, la începutul unei toamne târzii, cu un soare prietenos ce-și trimitea printre frunzele ruginii ale copacilor săgeți de prietenii pe autostrada dinspre Viena spre Salzburg, de unde aveam sa cotim spre Zell am See, mergând o bucata de vreme pe A 10 care duce spre Villach pana la Bischofshofen, după care fiind nevoiți sa părăsim autostrada  am virat la dreapta spre Zell am See, vreo 90 de kilometri de sosea . Cei 90 de kilometri, prin Alpii Austrieci au fost  superbi , impecabili. Mașina lăsa în urma kilometri de asfalt fără nicio groapa, fără   niciun parapet rupt. Mi-e dor de șoselele din Romania. Cocoțat pe un mic deal aluvial, într-un decor frumos pe malul vest al lacului, Zell am See, principalul oraș din Pinzgau si poarta de intrare în Parcul National din Hohe Tauern. Dupa ce, plin de amabilitatea Christian, șeful Biroului de promovare în zona Zell am See-Kaprun, ne-a condus spre pensiunea rustica de 3 stele, construita în stil tirolez, împodobita cu zeci de ghivece de muscate, am pornit în explorarea  micului oraș.
Zona pietonala, în care cu greu iți faci loc printre terasele de unde răzbat mirosuri de mâncăruri apetisante, asezonate de celebra bere austriaca se termina pe malul celebrului lac Zeller See, emblema cochetului oraș de sub lanțul muntos al Alpilor Austrieci.
Curiozitatea profesionala ma îndeamnă sa intru în câteva hoteluri si pensiuni din Zell am See, semănând mai mult cu niște hanuri modernizate, decât cu opulenta marilor hoteluri cu care suntem obișnuiți în alte destinații de vacanta, întrebând despre ofertele  de cazare in Zell am See.
zell am see 4
Preturile de la 29 euro/zi/persoana la o pensiune de 3 stele, cazare cu mic dejun, chiar mi se pare acceptabila pentru doritorii de schi în aceasta zona superba a Austriei.
Admir ratele sălbatice bălăcindu-se în apa cristalina a lacului Zeller  See, după care ne hotăram sa ne potolim foamea după lungul drum străbătut în acea zi, din Budapesta.
zell am see 2
Comandam cate un snitel vienez, pe care il udam cu o bere draft, dupa care ne rasfatam cu deliciosul strudel vienez.
Incarcati de energie, mergem la culcare, a doua zi avand sa exploram celebrul ghetar Grossglockner, aflat la peste 3.000 m inaltime.
zell am see 3

No Comments Yet.

Leave a comment