Nopti albe in Mallorca

oferte mallorcaAm profitat de una dintre ultimele oferte last  minute  lansate de catre o agentie de turism si mi-am rezervat un sejur in Mallorca cu doar 447 euro la un hotel de trei stele in El Arenal, doar cu mic dejun, exact asa cum îmi doream, intrucat terasele si restaurantele insirate de-a lungul plajelor din Mallorca iti ofera un bogat sortiment de preparate din peste , fructe de mare, carne de porc , vita sau pui la preturi incredibil de mici. Niciodata nu mi-a placut sa fiu legat de un program de masa , eu fiind o persoana activa care se deplasează dintr-un loc dintr-altul.
Intotdeauna am fost tentat de a cunoaste viata de noapte a destinatiei unde, timp de sapte zile urmeaza sa-mi petrec vacanta mea, dupa un an de munca si stres la birou. Exceptand Santa Ponca, poate una dintre statiunile linistite insulare, insa careia unei chinezoaice ii datorez multumiri pentru rabdarea pe  care a avut-o cu mine, ca in miez de noapte sa ma invete sa pregatesc adevarata sangria majorcheza, celalalte statiuni din jurul capitalei Palma sunt adevarate atractii de noapte, unde  distractia de incheie la rasaritul  soarelui.

mallorca night
Intr-una dintre seri imi propun sa evadez in Magalluf, statiunea care naste atatea controverse.
Strabat centrul pietonal, supus unor adevarate teste de rezistenta fizica dar si la chat-urile oferite de fetele dragute ale cluburilor de noapte, care incearca astfel sa te ademeneasca sa le calci clubul in care  presteaza. Oferte de nerefuzat pentru multi tineri, insa unul ca mine, incerc sa le jonglez, asa ca vanez o masa libera la una dintre terasele acestei statiuni, devenite un adevarat fief al turistilor englezi. Savurez cocktailul adus de o ospatara destul de agreabila si incerc sa descifrez aceasta lume, o lume a razvratirii împotriva cui, nu-mi dau seama, insa sigur un amalgam de razvratire impotriva unei educatii conservatoare, tipic civilizatiei engleze, combinata cu o libertate dusa pana la bariera pericolului decaderii intr-o lume a desfraului, o lume a consumului de droguri, alcool si a sexului libertin.

mallorca-night

Magalluf- statiunea libertatii din Mallorca

Poate ca varsta mea nu intelege aceasta lume care vine in urma generatiei mele. Cred ca Magalluf este un loc  al libertatii  in care tinerii protesteaza impotriva  mentalitatii invechite a generatiei varstnice.
La un moment dat, in zona pietonala apar grupuri de tineri costumati in cavalaeri ioaniti sau spartani, defilind intr-un cadru bine organizat. La un moment dat ai  impresia ca ai de-a face cu un mars al unor soldati bine instruiti.
Obosit de spectacolul zgomotos, ma mult la doua strazi distanta, asezandu-ma la o terasa unde am norocul sa fiu servit cu o adevarata pizza italiana cu fructe de mare. Aici savurez un binemeritat vin rosu de Mallorca, in timp ce privesc ceasul de la telefonul mobil ce-mi indica ora patru dimineata.
mallorca-night 2
Nu stiam de unde atata liniște în jurul meu. Doar in larg se aude muzica valurilor mângâind plaja de nisip, iar in fundal cateva rasete de fericire ale unei perechi care se bucura de răsăritul de soare mediteranean.
Somn usor, sau buna dimineata Mallorca.

No Comments Yet.

Leave a comment