Hai, fa Veto, sa ne scaldam si noi in Marea Rosie

De cum aflara oltenii ca de Paste pot calatori   direct din Craiova in Sharm El Sheikh, incepura sa-si pregateasca papornitele cu de-ale gurii.

Adunara prazul de prin beciuri, ala care a mai ramasa si  sunca  afumata de pe hornul vetrei din vechea casa taraneasca. Branza de capra o capacira in putina facuta din doagele de lemn aruncate  candva in spatele casei.
Pana la plecarea spre Pastele din Egipt, ouale din cuiburi urmeaza a fi rosite in Joia Mare cu foi de ceapa rosie, infasurate apoi  cu pelin verde.

 

Hai, fa Veto sa ne scaldam si noi in Marea Rosie

Marea Rosie este una dintre cele mai calde si sarate ape din lume. Avand conexiune sa la Marea Mediterana prin Canalul Suez, Marea Rosie este una dintre cele mai intense cai navigabile din lume, o punte dintre Europa si Asia.

Numele sau de Marea Rosie este derivat din schimbarile de culoare observate in apele sale.
In mod normal, Marea Rosie este un albastru-verde intens, populata de extensia algelor Trichodesmium erythraeum, care, la maturitate, transforma apa marii intr-o culoare maro-rosiatica.

Cum vor ajunge oltenii in Egipt De Paste?

Pe 30.04.2021 este organizat un charter avion cu destinatia Sharm El Sheikh, plecare din Craiova, de unde oltenii, cu mic cu mare, cu paportintele la cala vor zbura  catre Marea Rosie.
Sejurul de Paste in Sharm va fi de 7 zile all inclusive, bilete de avion incluse, transferuri la fel, dar si asigurare medicala travel.

Preturi pentru Paste Egipt ?

Preturi de nimic.

De la 389 euro per persoana. Adica, daca mergi cu Veta platesti doar 778 euro.
Si papornita cu prazul si ouale rosii?
Pai, nu prea ai ce sa faci cu ea. Acolo, adica la hotelul unde vei fi cazat vei fi ospatat cu toate bunataturile pamantului, in afara de carne de porc. Nu vor lipsi carnea de miel, de pui si nici pestele proaspat pescuit din Marea Rosie.

 

 Ce facem daca ne imbolnavim de Covid-19?

Dacă persoana asigurată se îmbolnăvește sau este plasată în carantină din cauza suspicionării de îmbolnăvire cu Covid-19 și din acest motiv este obligată să anuleze călătoria planificată, asigurătorul va rambursa costurile de anulare.

Este considerat de asemenea motiv de anulare îmbolnăvirea cu Covid-19 a soțului/soției/sau a unei rude de gradul întâi care nu călătorește, dacă viața acestei persoane este pusă în pericol și necesită terapie intensivă în spital.

Protecție contra Covid-19 în timpul călătoriei: Extindere pentru Protecția medicală, Întreruperea călătoriei și Călătoria de întoarcere în regim special
Dacă asiguratul se îmbolnăvește cu Covid-19 în timpul călătoriei, va beneficia de protecție medicală completă, conform asigurării medicale internaționale inclusă în pachetul achiziționat. Protecția medicală include asistență de urgență 24/7 precum și acoperirea costurilor medicale.
În cazul îmbolnăvirii sau a suspicionării îmbolnăvirii cu Covid-19 sunt de asemenea asigurate Întreruperea călătoriei, precum și Călătoria de întoarcere în regim special, dacă dispozițiile autorităților locale sunt respectate și dacă pachetul de asigurare achiziționat include aceste protecții.
În situația în care persoana asigurată este înștiințată pe durata călătoriei că soția/soțul sau o rudă de gradul întâi s-a îmbolnăvit și viața îi este pusă în pericol ca urmare a infectării cu Covid-19, asiguratorul va  acorda sprijin pentru organizarea călătoriei de întoarcere și va rambursa costurile aferente acestei călătorii.
Asigurarea de călătorie Covid are aplicabilitate și preia costurile cauzate de sosirea cu întârziere la destinația de vacanță sau de întoarcerea întârziată din călătorie, dacă persoanei aflate în călătorie îi este refuzată îmbarcarea ca urmare a suspicionării îmbolnăvirii cu Covid-19.

No Comments Yet.

Leave a comment