Secretul unei iubiri

Sf. ValentinFiul lui Baba Dochia, cu tata nelegitim , Dragobetele s-a nascut pe 24 februarie, acum cateva mii de ani, dupa care Ceasca Voda  a interzis Dragobetele , imediat dupa ce Elena  din Petresti l-a nascut pe Sfantul Valentin. Daca in traditia catolica, Sfantul Valentin era intruchipat ca un barbat chipes ce frangea inimile mai multor coroporatise in noaptea de Karaoke, ca apoi sa profite de ele, in traditia dacica , Dragobetele era un petitor si un nas al animalelor, dupa care romanii, din dorinta de a aduce ceva schimbari in traditiile stravechi ce , tocmai le cucerisera, au transfigurat Dragobetele din nasul animalelor in protectorul iubirii, al fetelor nemaritate care in noaptea de 24 februarie isi viseaza ursitul, dupa care fug in cluburi, trag o bauta si se intorc inapoi cu cate un iubit (de ocazie).

De ce a ajuns mai popular Sfantul Valentin decat Dragobetele?

Se presupune ca Sfantul Valentin, care era innebunit dupa femei,  tragea cu sageti otravite  catre pustoaicele singure si frustate. Dragobetele nu avea timp de asemenea prostii, el ocupandu-si vremea mai mult in bataliile cu turcii sau cu alte popoare barbare, insa cand venea vorba de iubire, acesta era mult mai stabil in relatia cu partenera.
O veche traditie spune ca, de Dragobete, baietii mergeau in satele vecine, si alergau dupa fete, iar daca le prindeau , le sarutau si le furau traistele de pe umar. Traditia , la alta scara , a fost preluata si pusa in practica si in zonele aglomerate ale Capitalei, mai ales din cauza cardurilor bancare si a smarturilor care se gasesc de obicei in gentile de marca ale femeilor singure.
O traditie din popor ne sugereaza ca nimeni sa nu lucreze in ziua de Dragobete, pentru a nu deranja oranduirea fireasca a pasarilor care se intorc in tara si pe cea a celor care se iubesc in aceasta zi. Propun Guvernului roman sa decreteze ziua de 24 februarie, zi nelucratoare, ziua iubirii la romani.
In aceasta zi, prin lege, li se vor interzice lui Crin Antonescu sa se certe cu Victor Ponta si lui Dan Voiculescu cu Traian Basescu. Nu de alta, dar nu vrem ca Dragobetele sa fie mai fraier decat Sf. Valentin.

DragobeteleScrisoare deschisa catre Dragobete:
"Draga Dragobete. Eu sunt o tanara fecioara, in varsta de 30 de ani, inca virgina, dintr-un sat din Oltenia. Daca cumva te trezesti din betia de la Sf. Valentin, trimite o sageata otravita cu multa dragoste drept in pieptul lui Ion, ala care are casa aia mare, cu pridvor si masina aia bengoasa, din satul vecin si fa-l sa se indragosteasca iremediabil si ireversibil de mine. Te sarut de o mie de ori, iar atunci cand ne-om intalni la clubul ala din Mamaia, o sa ma revansez fata de tine, asa cum stiu io mai bine ".
Multe fete sunt nehotarate inca.  Ce sa aleaga intre Sf. Valentin si Dragobete?

No Comments Yet.

Leave a comment