Sfaturi pentru achizitionarea unei vacante fara riscuri majore

sfaturi achizitie vacanteAnual, mii de turisti sunt abandonati sau isi pierd banii cand anumiti operatori in turism, unii mari, cu reputatii excelente, isi inceteaza activitatea. De aceea sfatul meu este ca, atunci cand doriti sa va planificati cumpararea unui pachet de servicii turistice, sa verificati operatorul in turism. Interesati-va la mai multi prieteni dsepre reputatia lui si cautati sa va rezervati vacantele voastre la o agentie care are afisat pe site link-ul direct catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Nu omiteti integrarea agentiei respective la o asociatie din domeniu.
Nu uitati sa cereti informatii suplimentare, care sa fie introduse in "Contractul cu turistul" despre serviciile incluse , costul final al vacantei. Asigurati-va ca pretul platit acopera exact ceea ce ati contractat cu agentia de turism si ca nu exista costuri ascunse. In pret sunt incluse si taxele ( de orice fel : de aeroport, portuare etc), bacsisurile si transferurile? Dar excursiile si spectacolele de divertisment? Toate acestea , adunate, pot spori considerabil pretul final!

REZERVAREA VACANTELOR PRIN AGENTIILE DE TURISM

Agentiile de turism reprezinta cea mai importanta si cea mai sigura sursa pentru furnizarea vacantei voastre.
Daca va intereseaza ceva anume, o destinatie sau mai multe tari incadrate intr-un circuit cu avionul sau cu autocarul, este recomandabil sa cautati o agentie de turism experta in domeniul respectiv. Asigurati-va ca agentia respectiva cunoaste foarte bine preturile de cazare si alte servicii ale destinatiei respective. Interesati-va despre amplasarea hotelului, facilitatile pe care le acorda copiiilor, facilitati de petrecerea timpului liber. Cei din agentie au vazut hotelul respectiv. Au un reprezentant local acolo, care sa va ajute in caz ca intampinati probleme, de orice natura?

sfaturi utile vacantaCei mai multi dintre turisti, din dorinta de a face economii, isi rezerva vacantele pe site-urile on line, fara consultanta si fara a beneficia de o asistenta turistica la fata locului. Odata ajunsi la hotelul, vila sau pensiunea rezervata nu mica le va fi mirarea sa gasesaca camere sub standardul afisat , cu bai fara cadite sau semicazi, cu dusul fixat in perete, in momentul in care faceti baie,  pardoseala devenind umeda si alunecoasa existand astfel pericolul unor mici accidente.
Odata constatate aceste probleme te vei trezi ca nu vei avea unde sa dai un telefon, nu vei avea posibilitatea sa iei legatura cu un reprezentant local.

Excursii organizate doar cu ghizi autorizati

Numeroase agentii de turism efectueaza excursii locale cu ghizi neautorizati, incapabili de a oferi toate informatiile corecte si exacte despre obiectivul istoric vizitat, cei mai multi complacandu-se intr-o stare deplorabila ,demna de un lucrator in turism citind de pe niste foi volante texte culese de pe anumite site-uri on line neautorizare despre locurile vizitate. Nu fugiti de preturile mai mari oferite de catre agentiile serioase pentru excursiile optionale, deoarece acestea compenseaza profesionalismul ghizilor locali ai acestora, autorizati, in cele mai multe cazuri, profesori de istorie si geografie care va ofera cele mai complete informatii despre obiectivele vizitate. In plus, profesionalismul ghizilor va ofera un plus de siguranta pe pe parcursul unei excursii.
Discutati putin cu ghidul pentru a vedea cat de bine stapaneste cunostiintele despre obiectivul ce urmeaza a-l vizita. Va recita monoton dimensiunile templelor sau va ofera plin de entuaziasm toate detaliile suculente ale legendelor care domina locurile vizitate?
Respectati cat mai mult locurile vizitate, astfel veti respecta cultura si traditia acelui popor. Cu speranta ca ati gasit in acest articol sfaturi pentru achizitionarea unei vacante utile, va doresc la cat mai multe vacante!!

No Comments Yet.

Leave a comment