Gran Canaria sau Cum sa supravietuiesti unei despartiri

Din celebrul roman Gran Canaria scris de A.J.Cronin, am inteles ca viata nu se reduce doar la probleme de serviciu. Pe lumea asta mai exista si dragoste, familie, dar si alte frumuseti pentru care merita sa traiesti din plin. Gran Canaria este una dintre ele.
Exotica insula , cu o multime de plaje de o mare frumusete, este una dintre cele mai iubite insule din Arhipelagul Canare.

gran canaria

gran canaria

Gran Canaria reprezenta pentru doctorul Harvey Leith, inainte de toate, cautarea propriei identitati, insa viata ia o intorsatura radicala, in momentul in care o intalneste pe frumoasa Mary Fielding.
Exotismul insulei ii produce o schimbare majora  in perceptia  asupra vietii, indragostindu-se pana peste cap de irezitibila  Mary.

gran canaria

gran canaria

Concediul sau se transforma intr-o multime de cadre, unele mai spumoase decat altele.

 Filme turnate in Gran Canaria

Gran Canaria prin locurile sale fantastice a atras numerosi regizori de filme pentru productiile lor cinematografice, mai mult de o suta de filme au fost turnate  in celebra insula.
In 1956, Gregory Peck alaturi de Orson Welles au filmat pentru celebra productie cinematografica Moby Dik, iar in 1964, Clint Eastwood a ales sa filmeze pentru Un pumn de dolari, tot in exotica insula . Un an mai tarziu (1965), Clint Eastwood alege aceleasi locuri din Gran Canaria pentru "Pentru cativa dolari mai in plus ".

Nu va vine sa credeti, insa "Fast and Furios" (6), turnat in 2013 ii aduce pe insula pe celebrii actori Vin Diesel, Paul Walker si Michelle Rodriguez.
In 2014, in Gran Canaria o intalnim si pe Demi Moore alaturi de Jessica Lange filmand pentru "Wild Oats".
Pentru a incheia intr-o nota de vacanta, va invit sa urmariti comedia  "Cum sa supravietuiesti unei despartiri", filmata, bineinteles tot in Gran Canaria.
Filmul aparut pe ecrane in 2015 este o simpatica poveste  de dragoste despre un grup de prieteni care pleaca in Gran Canaria pentru a participa la o petrecere de burlacite organizata de Gisela. Comedia spumoasa, ca de altfel toate filmele de vacanta, te fac sa visezi cu ochii deschisi la viitoarele   aventuri ce le vei petrece in concediul urmator intr-o destinatie exotica.

gran canaria

gran canaria

 

Sudul insulei Gran Canaria promite doar soare. Aici in peisajul unic al dunelor din Maspalomas vantul traseaza in fiecare zi noi forme si structuri de nisip.
Oaspetii insulei se concentreaza asupra posibilitatilor de petrecerea timpului liber, sporturi nautice de tot felul, avand  avantajul soarelui in permanenta.

gran canaria

gran canaria

  Ce ne atrage in Gran Canaria

Plaje intanzindu-se pe mai multi zeci de kilometri, o infrastructura perfecta pentru  o vacanta ideala in Gran Canaria. Buticuri, cafenele, cluburi si restaurante- de toate pentru toti.
Hoteluri de marimi si tarife variate stau inghesuite unul langa altul. In sudul insulei desertice a aparut din neant un paradis al vacantelor planificate, constituite si inspirate de viata luxoasa a turistilor din intreaga lume.

Statiuni de vacanta in Gran Canaria

Puerto Rico nu este un loc de vacanta pe gustul oricui, insa este de nerecunoscut pentru oferta sa de sporturi nautice.

puerto-rico

Statiunea exclusivista din jurul satului pescaresc  Puerto de Mogan, situata pe coasta de sud-vest este cea mai pitoreasca statiune de pe insula Gran Canaria. Aici gasim peste 200 de locuri de andocare, complexe de apartamente, dar si cel mai bun climat din lume. Zilele sunt mai lungi decat cele din Europa, rasaritul de soare in Mogan este la 06:35 si apusul de soare la 19:05, la care se adauga ora de vara.

 

Mica Venetie

Canalele intre port si portul de pescuit, trecand pe sub arcadele cladirilor a dus la denumirea de " Venetia din Insulele Canare". Hotelul Club de Mare are camere cu vedere la plaja sau portul de agrement.
purto-mogan
Satul vechi Puerto Mogan
Inainte de a fi ca statiune, Puerto Mogan a fost construit pe un teren recuperat din mare, satul Playa de Mogan constant dintr-un amestec de case cu pasaje inguste si trepte construite in zona stancoasa.

playa-de-mogan

In zilele de vineri exista o piata mare, in aer liber, cu tarabe de vanzare pe care sunt expusi pantofi, haine, produse din piele si ceasuri. Puteti cumpara sculpturi africane si tobe, bijuterii ieftine si vesela. Fructele si legumele fac deliciul tarabelor aranjate ad-hoc.
In ciuda portului modern de iahturi, pescarii si-au pastrat locul lor traditional. In apele din jurul insulei se pescuieste intens.
market

No Comments Yet.

Leave a comment