Vals del Adios pe Playa del Ingles

Primele sageti  de soare i se proiectasera  pe fata Claudiei ca  niste proiectile. Dintr-o data se trezi dintr-un somn scurt si naucitor. Prin minte  ii reveneau scene zgomotoase cu multi decibeli porniti din boxele unuia dintre  zecile de  pub-uri de pe Playa del Ingles prin care trecuse in acea noapte.   Fumul ingrosat imprastiat peste turisti de catre instalatiile speciale o exaperase. Nu-l sporta . Playa del Ingles este cel mai mare complex de vacanta din Gran Canaria. Este o statiune distractiva si insorita, umbrita doar de silueta inalta a marilor lanturi hoteliere.

Sosise aici cu Tommy, un tip destul de aratos, pe care-l cunoscuse cu cateva zile in urma intr-un club din Mamaia.

Iesi, doar in tricoul in care apucase sa adoarma pe balconul hotelului Occidental Margaritas, un hotel de 4 stele aflat chiar in centrul statiunii Playa del Ingles din Gran Canaria.

Apoi isi arunca pe ea o rochie indraznet de transparenta. Simtea nevoia sa faca cativa pasi pe nisipul racoros.

Dincolo de dunele din Maspalomas ii apareau franturi din noapte trecuta. Lumini. Multe lumini  de toate culorile. Orbitoare chiar. Cocktail-uri.

Era 6 dimineata. In larg, doar muzica linistita a valurilor marii. Ca intr-un vals de de Chopin interpretat la pian. O muzica linistitoare. „Vals del Adios” . Prin minte ii strabatu un gand. Unde era Tommy?

At fi vrut sa-l stranga in brate. Sa-l sarute in prag de rasarit. Sa-i dea toata energia ei pentru o zi, pentru o saptamana. Prea mult. Se cutremura dintr-o data.

Se intoarse in camera. Prefera patului dezordonat, fotoliul pe care erau aruncati doar blugii in care fusese imbracata cu o seara inainte. Isi musca buzele.

Oare ce s-a intamplat noaptea trecuta in Gran Canaria ?

Dimineata se scurgea lenesa, asemenea valsului de  adio. Claudia se cutremura, ingrozitor. Rasete, sarutari din fuga, clinchet de pahare.

Un ras isteric, apoi un plans.

In minte ii apareau franturi in care amandoi se dezbracau cu miscari lente. Un zgomot surd facut de cureaua de la blugi pe parchetul de mahon al camerei. Un aer umed care-i racorea trupul fierbinte. Pierduse notiunea timpului. Trecusera deja 48 de ore de cand parasise Bucurestiul?!

Prea multe se intamplasera. Mult prea multe.

Radea si plangea in acelasi timp. Era o fericire nemarginita. Inima ii crestea de fericire. Ajunsese intr-un loc mirific: Gran Canaria.

Valsul lui Chopin o linistea. Dupa o noapte furtunoasa. Venea ca un balsam.

Era  incapabila sa inteleaga. Gran Canaria doar pentru ea. Si unde ?! In Playa del Ingles.

O vacanta intr-un hotel fermecator situat in fata  promenadei pietonale.

- Oare meritam eu toate astea?!  Se trezi, parca din vis Claudia. Pana la dunele Maspalomas, promenada este captusita cu flora tropicala luxurianta si vile de lux.

II rosti in soapta numele lui Tommy. Il rosti din nou, mai tare , incercand sa se trezeasca. Isi turna o ceasca din cafeaua proaspata adusa de camerista . Apoi, pe nerasuflate bau din rasputeri  jumatate din sucul proaspat de fructe exotice.

Sticla de sampanie se balacea in frapiera plina cu gheata.

No Comments Yet.

Leave a comment