Cum a petrecut Napoleon o noapte in Marea Piramida

Obsedat de-a lungul carierei sale de personalitati puternice ale istoriei universale, Napoleon Bonaparte a incercat sa copieze cumva anumite fapte ale cuceritorului Alexandru cel Mare si ale generalului roman Julius Cezar, care se presupune ca au petrecut o noapte in camera regelui din cadrul Marii Piramide de la Giza.

 

  De unde aceasta curiozitate de a petrece o noapte  in mormantul regal?!

Se presupune ca numerosi curiosi isi doreau sa se inchida in mormantul regal pentru a experimenta "vibratiile faraonice".

Campania lui Napoleon Bonaparte in Egipt a avut, se pare si o conotatie spirituala catre tara care tulbura imaginatia marilor personaje istorice dianaintea lui.

Influentat, se pare de lucrarea foarte populara din acele vremuri, "Calatoria catre Egipt si Siria", de Constantin Volney, lucrare publicata in 1787 in care erau infatisate numeroase mistere ale civilizatiilor din zona, Napoleon a fost atras de exotismul oriental.

In timpul campaniei sale in Orientul Apropiat, Napoleon a calatorit mai intai in Tara Sfanta. Aici s-a confruntat cu armata turca si, intamplator, s-a odihnit o noapte in Nazaret.

Calatoria la Nazaret a avut loc la 14 aprilie 1799. In acelasi an, in luna august, Napoleon se intoarce la Cairo, unde decide sa doarma in Marea Piramida din Giza.

Naoleon, o noapte in Marea Piramida

Greu de accesat la acea vreme, cu pasaje mici si dificile, care nu atingeau nici cel putin un metru si jumatate inaltime, lipsite de lumina, cu ajutorul unor torte Napoleon reuseste sa ajunga in Camera Regelui situata in interiorul Piramidei. Camera Regelui este o camera dreptunghiulara de aproximativ 10 metri lungime si 5 metru latime, formata din placi de granit, pereti si tavan netede, complet nedecorate. Singurul element important in camera este fara indoiala un sacrcofag gol din granit, fara urme, depus acolo in timpul constructiei piramidei.

Se presupune ca Marele Napoleon a petrecut aproximativ sapte ore in interiorul Marii Piramide, in zori iesind din piramida palid si inspaimantat.

Cei mai apropiati generali ai sai l-au intrebat ce s-a intamplat in interiorul Piramidei, la care Napoleon a raspuns pe un ton misterios ;" Chiar daca v-as spune, tot nu m-ati crede".

Cei mai multi istorici considera ca noaptea pe care Napoleon a petrecut-o in interiorul Marii Piramide i-a schimbat viata pentru totdeauna.

Se pare ca, ceea ce Napoleon a experimentat si a vazut intre zidurile Camerei Regelui este un secret pe care l-a dus in mormantul sau.

Marea Piramida din Giza este un loc misterios si magic. Experienta unei nopti petrecute de unul singur in interiorul piramide este un sentiment inimaginabil. Imaginati-va ca veti petrece o noapte, doar o singura noapte,  in interiorul acestei impozante mase de piatra. Mi se pare o idee complet nebuna. Se pare ca Napoleon nu a fost singurul "nebun" care a facut-o.

Ce se ascunde in blocurile de granit din interiorul camerei regale?!

Se pare ca granitul are o concentratie mare de cristale de cuart, care au proprietati piezoelectrice.
Ar putea aceste anomalii electromagnetice sa explice viziuni si experiente mistice din interiorul Piramidei?
Este posibil ca aceste anomalii sa fie dovezi care sa conduca la concluzia ca Marea Piramida de la Giza sa nu fie un mormant oarecare, asa cum a presupus savantii de rand.

O alta teeorie care incearca sa explice "puterea" Marii Piramide este aceea ca forma sa geometrica confera structurii sale capacitatea de concentrare a energiei cosmice, care, printre altele, ar ajuta la pastrarea corpului faraonului, depus chiar in centrul constructiei.

Viziunea lui Napoleon in camera regala

 

Asadar, Napoleon, s-a trezit in cea de-a doua zi livid si ingrozit. Fizicienii si contemporanii sunt de acord cu faptul ca trecutul, prezentul si viitorul se intampla simultan. Marea Piramida incetineste trecerea timpului in interiorul sau in raport cu exteriorul. Prin urmare somnul petrecut in Marea Piramida incetineste procesul de imbatranire si creste durata de viata. Faraonul Egiptului a construit Marea Piramida pentru a-si spori durata de viata.

De ce Napoleon a aparut ingrozit a doua zi dimineata ?

Explicatia ar fi urmatoarea. Doar Marea Piramida incetineste scurgerea timpului (Ecuatia de longevitate a timpului ploios). Aceasta explica de ce hieroglifele piramidale contin imagini sculptate cu elicoptere si nave spatiale cu mult inaninte de aparatia lor.

Napoleon Bonaparte a fost ingrozit sa aiba o proiectie in viitor a carierei sale. Proiectia il infatisa pe Marele Imparat incheiindu-si ultimii ani de viata, alungat ca prizonier in exil, undeva pe o insula indepartata, intr-o umilinta de nedescris.


 

No Comments Yet.

Leave a comment