Plaja Navagio, mit sau realitate

Plaja Navagio  sau Shipwreck este un golf izolat din insula Zakynthos. Plaja Navagio  este una dintre cele mai celebre si mai fotografiate plaje din Grecia.

De ce ?

Plaja Navagio, mit sau realitate

In jurul plajei Navagio a fost creat un mit. Plaja Navagio de foarte multe ori este mentionata ca Plaja de naufragiu sau pur si simplu "Shipwreck", datorita prezentei pe plaja de nisip a unei nave, cunoscute sub numele de Panagiotis.

Se presupune, insa nu exista o certitudine, ca aceasta nava a fost abandonata de niste contrabandisti de tigari, bauturi fine si femei. Povestea se desfasoara , undeva prin 1981, atunci cand autoritatile grecesti au primit informatii ca un transport ilegal de marfa avea sa soseasca in apele din jurul insulei Zakynthos. Prezenta unei presupuse nave de contrabandisti in jurul insulei Zakynthos, a creat si un nume de cod: Smugglers Cove.

Nu stim, cu certitudine daca navele politiei de frontiera grecesti au urmarit nava cu pricina, insa ceea ce stim cu siguranta, este ca in acea zi din cauza vremii furtunoase si a vizibilitati proaste, nava de contrabanda a esuat direct pe plaja Navagio.

Nava a fost abandonata, iar cu timpul scufundata un dunele de nisip alb, care poarta , acum porecla de Shipwereck.

Intrebarea fireasca care se naste acum este: unde-s femeile, unde-s tigarile ?! Dumnezeu stie! Stiu cumva, politistii de frontiera?! Este o intrebare retorica.  Unde a disparut echipajul ?! Ce s-a intmplat cu femeile de pe nava?! Cateva intrebari firesti, la care nimeni nu a raspuns nici pan astazi.

 

Ceea ce stim este un singur lucru. Acest mit nascut in anul 1981 a atras dupa aceea zeci de mii de turisti pe plja  Navagio, aducand statului grec sute de mii de euro venituri la bugetul statului.

Uite asa stiu altii sa-si vanda marfa!

Mitul plajei Navagio aduce Greciei anual sute de mii de euro. Plaja Navagio a devenit unul dintre cele mai profitabile locuri comerciale de pe insula Zakynthos.

Plaja Navagio  nu este deloc organizata, insa miile de vizitatori care sosesc aici pentru a admira nava naufragiata, au privilegiul de a inota intr-o mare minunata cristalina. Atentie, insa! Aici, marea este foarte rece. De asemenea , evitati intrarea in zona navei ruginite, deoarece ar putea fi periculos.

No Comments Yet.

Leave a comment