Antalya nu crede in lacrimi

In timp ce Antalya mareste ritmul vanzarilor pentru vara 2018, vecinii lor greci isi sterg lacrimile de tristete cu  stergarul lui Ulise aruncat  de peste mari si tari  in expeditia grecilor impotriva Troiei.

Calul troian, asul din maneca grecilor

Se pare ca nici calul troian , dar nici  orfandele aduse Marelui Zeus la poalele Muntelui Olimp nu-i mai ajuta pe greci in recuperarea visului pierdut.

 

Vanzarile pentru Vara 2018 au scazut drastic in comparatie cu 2017,  fenomen ce pare a nu-i pune prea mult pe ganduri. Grecia asteapta un miracol. Miracolul se poate intampla oricand, dat fiind frumusetea si unicitatea insulelor sale.

Riviera Turciei isi ademneneste oaspetii cu un buget de vacanta intre 400-600 euro per persoana intr-un resort de 5 stele, in timp ce pentru greci acest deziderat este greu de atins.

Am asteptat sa incheiem si luna ianuarie pentru a trage o concluzie asupra vanzarilor.

Antalya nu crede in lacrimi

Antalya se plaseaza minunat cu dublarea vanzarilor pe primul loc in Top vanzari Ianuarie 2018, in timp ce insulele grecesti se departeaza mult fata de cerintele de anul acesta ale turistilor romani.

De ce aleg turistii romani vacantele in Turcia ?

Ofertele early booking cu reduceri de pana la 30 % sunt destul de ademenitoare. Avand in vedere ca Turcia este o destinatie a vacantelor all inclusive, bugetele alocate pliindu-se exact pe pretul oferit agentiei, costurile extra sunt egal cu zero.

Ma este ceva. Un lucru extraordinar ce nu poate fi neglijat in domeniul turismului. Managementul turcesc este din ce in ce mai bun. Din ce in ce mai cooperant cu partenerii, preocupat de a rezolva orice mic incident aparut in timpul unui sejur.

Managementul grecesc raspunde mai greu! Are un feed back greoi.

Siesta lor dureaza pana dincolo de orele dupa amiezii.


Proprietarii de pensiuni si de hoteluri de familie au inceput sa fie din ce in ce mai aroganti, mai distanti fata de turistii romani. „Daca nu-ti convine, poti sa pleci acasa” , a devenit paradigma pe care foarte multi romani au inceput sa o auda din gura grecilor, mici proprietari de pensiuni si hoteluri de familie. Paradigma aceasta a inceput sa deranjeze.

Reducerile early booking Antalya continua si in
februarie

 

Reducerile early  booking Antalya continua pana la 28 februarie 2018, insa ceva mai mici. In jur de 20 % vor fi in aceqsta luna februarie reducerile pentru vacantele de lux in Antalya.

Cum Zeus, candva a fost stapanul intregului Univers, grecii au mare incredere in aceasta forta. Credinta ca intr-o buna zi, Zeus  va iesi din nou biruitor cu fortele raului, azvarlindu-i pe turci dincolo de coada clasamentului in top cele mai bine vandute destinatii turistice.

Intre timp,  grecii incep sa-si stranga pietrele de pe plajele salbatice, in speranta ca nisipul va deveni auriu.

Este o iluzie. O iluzie este si aceea ca strigatul de lupta a lui Ulise ii va face pe turci sa creda in lacrimi.

Antalya nu crede in lacrimi. Ea merge mai departe.

No Comments Yet.

Leave a comment