Cafeneaua lui Kafka

cafeneaua kafka 1 Valtava curge prin Praga, cu usoare cotituri, amintind de continutul poeziei muzicale a lui Bedrich Smetana, care are aceeasi denumire, insa, pe timp de iarna este ca o seara tarzie, invaluita de o ceata densa, asemenea drumului domnului K., in drum spre  marele castel K. Podul de lemn pe care a trecut K, acum s-a transformat intr-un adevarat pod peste Valtava care face legatura cu Castelul Hradezany.
Intodeauna, Praga a avut parte de o istorie zbuciumata, incepand cu anii de domnie al lui Carol al IV-lea, acest imparat roman al poporului german ce s-a nascut in capitala ceha, care  a facut din Praga o metropola europeana, sediul arhiepiscopatului si centrul statului sau. Cu toate ca si Praga a cunoscut perioada nefasta a comunismului, curent propagandistic ce s-a manifestat doar prin distrugerea elitelor culturii nationale ale fiecarei tari, dar si a daramarii celor mai interesante edificii istorice si culturale, praghezii au luptat cu indarjire pentru conservarea edificiiilor istorice, astazi, centrul orasului aratatnd ca un adevarat muzeu in aer liber, o imagine vie a vechii Europe. De aceea iubesc cu atata ardoare acest popor minunat, de aceea ador aceasta capitala europeana, care este Praga.
Aveti ocazia si voi s-o faceti, pe site-urile agentiilor de turism, descoperind zilele acestea o gama diversificata de oferte Revelion Praga.
In Praga veti descoperi cele mai variate curente culturale, de la cladiri gotice ce se invecineaza cu clasicismul la curentul secesionist ce se intrepatrunde cu modernismul.

cafeneaua kafka 2
Piata din orasul vechi ( Stare Meslo), este un adevarat loc de intalnire pentru miile de turisti, artisti si visatori, care nu pot rezista "boemiei" magice si captivante a acestei" mici vechi" Europe din Praga.

castelul lui kafka

No Comments Yet.

Leave a comment