Turcia, obiceiuri de Revelion

revelion turcia 1Ajunul Anului Nou este una dintre cele mai îndrăgite vacante în Turcia. Ce fac turcii în ajunul Revelionului? Ei, bine, prima grija este sa-si procure "biletul norocos" de la Loteria Națională. De obicei, turcii dau startul petrecerii Revelionului cu o cina mare în familia reunita în jurul mesei festive încărcate în mod tradițional cu nelipsitul curcan rumenit la cuptor, în timpul căreia canalele de televiziuni de stat anunță numerele câștigătoare extrase de Loteria Națională, chiar înainte de Anul Nou. Urmează toastul de Anul Nou, schimbul de cadouri si distracția pana spre dimineață, când deja, ne aflam cu toții in Noul An.
Hotelurile, restaurantele și cluburile de distracție din Turcia organizează și ele programe speciale de Revelion. Deja, au început primele rezervări pentru Revelion Turcia 2014,  în special în Istanbul, apoi în principalele stațiuni din Antalya, Belek. Prețul unul sejur de Revelion Turcia 2014  începe de la 365 euro/persoana în Istanbul, sau 712 euro/persoana în Antalya, sejur de 5 nopți ultra all inclusive, toate taxele incluse.
Turcia a trecut la calendarul gregorian , încă din anul 1926, pana atunci, Turcia și Imperiul Otoman folosind calendarul islamic solar.
Hotelurile de cinci stele din Antalya care organizează petrecerea Revelionului, pe lângă serviciile de masa ultra all inclusive, acorda oaspeților săi alte facilități pentru petrecerea timpului liber, accesul în zonele SPA ale hotelurilor fiind gratuite.
bodrum 1
Cum temperaturile în Antalya, la cumpăna dintre ani, fiind mai mult decât prietenoase, va recomandam sa optați petrecerea Revelionului pe malul marii Mediterane, într-unul dintre resorturile de lux din Antalya.
bodrum 4

No Comments Yet.

Leave a comment