Din mijlocul viscolului, cu gandul la destinatii exotice

Clinchetul clopoteilor s-a stins usor, umbrit de viscolul nemilos inceputului de an 2016 ce matura aproape toata Oltenia, iar luminitele colorate ale brazilor impodibiti de la ferestre iau locul fulgilor de nea, ducandu-ne cu dor la exotismul plajelor din Marea Caraibelor , Seychelles sau Maldive.
brad

Zapezile de altadata s-au intors, iar la gura semineului visam la plajele cu nisip alb din cateva destinatii exotice, imagini ce se deruleaza in fata ochilor odata cu scanteile aruncate de butucii de stejar ce ard nemilos de repede. Nametii de un alb stralucitor au pus stapanire pe superbul gazon, candva de un verde crud. Viscolul se inteteste, mutand zapada de colo colo.
winter

Stau cu privirea atintita catre programele de stiri. "Nameti cat casa", 'Drumuri blocate din cauza visolului puternic", "Imagini incredibile cu nameti ce au inghitit locuitorii unor sate din judetul...". Nu stiu daca sunt simple manipulari de presa pentru a vinde cat mai scump imformatia sau este purul adevar despre iarna ce se asterne incet , incet peste Romania inceputului de an 2016.
winter 2

Pe DN 1 masinile circula bara la bar, iar soferii nervosi isi mai descarca din nou frustarile pe guvernanti injurandu-i de mama focului. Pe un alt program de stiri, cativa domni ne asigura ca in aceasta iarna niciun roman nu va ma ramane blocat in zapada .Oare ?!

Telecomanda, draga de ea ma ajuta sa ies din aceasta nebunie a manipularii media si sa vad lucruri mai relaxante, destinatii exotice, cum sa planifici o vacanta perfecta.

In programele de "Travel" ale unor televiziuni, gasesc o emisiune despre Maldive.
maldives 2

 

Destinatii exotice 2016

 

Notez in fuga, cele cateva informatii despre Maldive, ca una dintre  numeroasele destinatii exotice recomandate pentru 2016.

Din cele 1192 de insule ce formeaza cei 26 de atoli, 200 sunt locuite de cei 300.000 de locuitori, considerata cea mai mica natiune islamica din lume.

Viscolul de afara se inteteste, spulberand zapada pana sub fereastra bibliotecii.

maldives 3

Reporterul continua sa paseasca prin paradisul tropical idilic, plajele tropicale surpinse de camera de luat vederi fiind uimitoare asemnea unei carti postale. Cu aceasta ocazie facem cunostiinta si cu cateva hoteluri ce acorda oaspetilor sai facilitati peste numarul de stele la care sunt clasificate.

Maldive, ca una dintre  fermecatoarele destinatii exotice  2016 nu este un loc dificil pentru a ajunge aici, tinand cont de faptul ca din Europa nu exista zboruri directe pentru a te aduce aici, insa cea mai buna legatura fiind prin Dubai.
maldives 1

Ceea ce recomndam, insa viitorilor turisti pentru Maldive, este rezervarea din timp, printr-o agentie de turism a vacantei in Maldive, odata cu transferul asigurat din Male intr-una dintre insulele de destinatie, fie cu ajutorul barcii cu motor sau cu a hidroavionului. Plajele albe de nisip mangaiate de valurile unduitoare ale Oceanului Indian derulate pe ecranul televizorului , ma fac sa uit pentru cateva momente de viscolul de afara care-mi bate in fereastra.

 

Resorturi romantice in Maldive

maldives 4

Izolate, parca special create pentru o a petrece luna de miere, Maldive reprezinta una dintre destinatiile exotice perfecte pentru a incepe viata de familist. Insule din Maldive, retrase sunt adevarate paradise de vacanta pentru luna de miere. Inconjurate de frumoase plaje de nisip alb, apusuri de soare perfecte, aceste insule isi asteapta cuplurile, proaspat casatorite pentru a se ascunde de lume, fie, doar si pentru o singura luna de miere.

Indiferent de statiunea pe care o alegeti din Maldive, daca aveti asigurate transferurile de la aeroport cu barca cu motor sau cu hidroavionul, fiecare dintre insulele din Maldive are farmecul sau individual, caracterul si ambianta specifice, cuvinte ce nu pot fi regasite in aceasta destinatie de vacanta doar prin experienta personala.
maldives 5

Din Oceanul Indian, reporterul ne invita in Marea Caraibelor, un alt colt de rai,  alte destinatii exotice  perfecte, ideala de vizitat in acest anotimp al anului, lipsit de uragane si de musoni de ne-ar putea strica zilele de vacanta.

Din nameti, direct pe plajele exotice, pline de cocotieri in Dominicana sau Mexic.

Marea Caraibelor, cu nenumaratele sale insule pitoresti, reprezinta pentru multi dintre noi implinirea visurilor de cunoastere a altor destinatii exotice.
dominicana

Marea Caribelor ne poarta cu gandul la plajele aurii, la cocotieri, la apele cristaline si turcoaz, precum si la florile de hibiscus.

Atentie! Regiunea Caraibelor este situata intr-o zona afectata de uragane. Din mai pana in noiembrie zona este afectata de cicloane tropicale foarte puternice, acre distrug totul in cale.

Regiunile nord-estice ale marii sunt destinate turismului. Republica Dominicana, Barbados sau St. Lucia sunt destinatii exotice de exceptie.
st lucia

St .Lucia este o insula mica, insa o adevarata bijuterie tropicala luxurianta, necunoscuta inca pentru foarte multi europeni.

St. Lucia are doar 27 mile lungime si 14 mile latime, avand forma unui fruct de mango sau avocado, depinde ce preferati . Cu Oceanul Atlantic cu ale sale plaje de nisip situate pe malul de est, in timp ce plajele de pe coasta de vest datoreaza frumusetea lor Marii Caraibelor.

Cu promisiunea ca voi reveni pe plajele din Caraibe, propun sa mergem in Oceanul Indian
seychelles

Inconjurata de ape albastre si de plaje de nisip alb, Insula Seychelles este deja renumita pentru frumusetea sa tropicala. Aici, turistii se vor bucura de o vacanta pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Cele mai frumoase plaje din Seychelles

 

Anse Source D'Argent este una dintre cele mai frumoase plaje din Seychelles, si de asemenea una dintre cele mai populare. Linia de coasta pe care se afla amplasata Anse Source d'Argent are forma unei semilune in care descoperim mici plaje cu nisip roz, separate de bolovani imensi de granit. Plaja este inconjurata de un recif, ideala pentru snorkeling.

Anse Source D'Argent a fost votata ca una dintre "cele mai bune plaje din lume".
seychelles 1

Plaja Anse Source D'Argent este situata pe principala insula din Seychelles, La Digue, considerata Gradina Edenului.

Praslin este cea de-a doua mare insula din Seychelles, unde turistii descopera adevarate plaje catifelate cu nisip alb scaldate de apele turcoaz ale apelor oceanului.

Situata pe partea de nord-vest a insulei Praslin, in golful Chevalier, plaja Anse Lazio fost declarata de catre numeroase publicatii de specialitate din lume, "cea mai buna plaja din lume".
praslin -seychelles

Datorita locatiei sale, Anse Lazio este recunoscuta pentru apusurile magnifice de soare.

 

Anse Major este considerata comoara ascunsa, departe de agitatia din hoteluri. Singura modalitate de a ajunge aici este de a merge pe jos sau de a angaja un pescar localnic , care sa va conduca acolo.

Linistea si frumusetea de aicu sunt motive de inspiratie romantica dar si de relaxare romantica. Veti fi coplesiti de o jungla luxurianta ce acopera pantele impaturite ce coboara lin spre plajele insulei. Valurile blande ale Oceanului Indian se lovesc usor de stancile granitice ce coboara in apa. Oceanul, de un albastru intens, se intinde la infinit, intalnindu-se cu cerul perfect albastru.
la digue-seychelles

Afara , cerul a devenit din ce in ce mai plumburiu, iar temperaturile coborate sunt acompaniate de ninsoarea viscolita.

winter 3

No Comments Yet.

Leave a comment