Cele mai frumoase destinatii exotice

seychelles 1

cele mai frumoase destinatii exotice

Citeam undeva ca cele mai frumoase destinatii exotice din lume sunt cele pe care, inca  nu le-ai vizitat.
In aceste zile cand in Romania noptile calde au luat locul zilelor mohorate de toamna tarzie, iar zapezile au inceput sa se asterne  usor agresiv pe culmile  Muntilor Bucegi, mi se face din ce in ce mai dor de anumite destinatii exotice nedescoperite.
Mi-e dor de Seychelles, paradisul tropical din Oceanul Indian, nepopulat in parte, insa acoperit cu palmieri strajuiti de plaje nisipoase intinse 'deranjate" din loc in loc de roci cu o configuratie ciudata. Una dintre uimitoarele destinatii exotice din Oceanul Indian.

Mi-e dor, in aceste zile triste de inceput de iarna timpurie de plajele scaldate de apele turcoaz ale oceanului, dar si de valurile nervoase, sparte uneori de recifii de corali ale caror mii de culori transforma apele planetei in adevarate focuri de artificii.
Pana si in cea mai mica capitala din lume Victoria, cu cei peste 20.000 de locuitori, descoperim frumusetea femeilor invaluita in mistere pastelate, niciodata cu priviri crancene si fugare.

seychelles

cele mai frumoase destinatii exotice

bahamas 2

ceel mai frumoase destinatii exotice

Parasesc aleile umbroase cu arbori exotici din Seychelles pentru alte destinatii exotice  in care putine sunt culorile atat de bogate , precum cele din Bahamas. Dorinta de a umbla descult pe plajele scaldate in soare, aproape albe, ma face sa uit de compozitia pictorilor impresionisti atrasi de aceste locuri, de-am dreptul ireal de frumoase.

Cei mai multi dintre cei care viseaza sa ajunga candva in Bahamas cunosc ca insula este un adevarat paradis in Atlantic in care relaxarea a fost ridicata la rang de arta.
Arhipelagul Bahams este format din aproximativ 700 de insule coraligene, care se afla in Oceanul Atlantic, la sud-vest  de coasta Statelor Unite si la nord de Cuba, considerat una dintre cele mai atragatoare destinatii exotice din aceasta parte a lumii.
De abia in 1783, Insulele Bahamas au devenit in mod oficial colonie britanica. Pana atunci fusesera scena luptelor pentru suprematie dintre pirati, capatandu-si un bun renume pentru refugiul celor care, aici, isi ascundeau  comorile furate. Wow! Parca as fi un personaj dintr-un film cu pirati, fir'ar sa fie ! Incepe sa-mi placa!

bahams 3

cele mai frumoase destinatii exotice

exotic 1

cele mai frumoase destinatii exotice

Cert este ca in Bahamas, veti fi uimiti de frumusetea oceanului, ba mai mult nerabdarea de a-i descoperi secretele de secole va v-a provoca la scufundari pline de adrenalina.

bora 1

cele mai frumoase destinatii exotice

Undeva la marginea lumii, asa cum ii placea strabunicei mei sa spuna in loc de" capatul pamantului" , se gasesc insulele de vis ale Pacificului: Tahiti, Bora-Bora, Rangiroa si alte peste 150 de insule mai mari sau mai mici. Sa nu confundati lung metrajul Bora Bora cu insula Bora Bora. Nu au nicio legatura.

Toate aceste insule fac parte din Polinezia Franceza. pierdute undeva in imensitatea Oceanului Pacific-cicloane si valuri uriase, pentru surferu un vis implinit, pentru altii un motiv de neimplinire.

Pana si Paul Gauguin a fost incantat de farmecul acestor destinatii exotice  incat a parasit Parisul, capitala lumii artistice si si-a legat destinul de acestea.
Oare de cate zile de vacanta am avea nevoie pentru a cunoaste aceste destinatii exotice  pentru a le iubi, pentru a le uri, ca apoi pentru a ne indragosti din nou ?! Ma gandeam, parasind aceste locuri cu gandul, cat de fericiti trebuie sa fie cei care locuiesc in aceste insule. Acest colt de rai din lumea reala, contemporana trebuie descoperit, altfel viata trece pe langa noi degeaba.
bora 1

Urmatorul post, despre visul , care se numeste "Eterna Africa "
africa

No Comments Yet.

Leave a comment