Tendinte de calatorie in 2021

Nu sunt un consultant in turism declarat, insa dupa peste 30 de ani petrecuti in lumea turismului, pot sa fac o mica previziune despre cum va arata 2021 in turism.
Dupa felul in care a debutat anul 2021, acesta va fi unul al unor noi oportunitati.
2020 a fost anul in care am aflat ca viata este fragila, iar libertatea de a cutreiera lumea ne poate fi luata intr-o clipa. 2020 ne-a demonstrat ca suntem atat de fragili in fata unor pandemii, incat ne-a facut, adesea sa ne intrebam daca intr-adevar pretuim viata cu adevarat.

Constatam odata cu sarbatorile de iarna 2020-2021 o dorinta umana incontenstabila si puternica, aceea de a calatori. Debutul in forta a campaniei de vaccinare ne creeaza o zona confortabila si mai placuta in a privi viitorul cu certitudine si optimism.

 

 Tendinte de calatorie in 2021

Anul 2021-anul in care visele se implinesc
2021 este  anul declarat "a calatori"sau "nu a calatori".

Implementarea tehnologiei fara atingere va inspira  calatorilor increderea in a alege un anumit tip de calatorie, un anumit furnizor de calatorii. Cei care vor implementa astfel de tehnologii vor fi castigatorii clari ai anului 2021.
Intr-un sondaj recent realizat de Censuswide, mai mult de patru din cinci calatori au declarat ca tehnologia le va spori increderea in calatorii in urmatoarele 12 luni.
2021 va fi anul sigurantei, iar solutiile tehnice ar putea reprezenta acel impuls pentru a-i determina pe oameni sa exploreze lumea din nou, cu mai multa incredere.

 Agentiile de turism- veriga puternica  in lantul calatoriilor

Daca pana in anul declansarii pandemiei la nivel mondial, calatorii apelau la situri-le fara un minim de consultanta in caz in care acestia intampinau probleme la destinatie, pandemia a schimbat total conceptia de a calatori.
Nu plecati de acasa fara a consulta o agentie de turism. Cine nu a apelat la o agentie de turism in timpul pandemiei, a regretat acest lucru.
Drept urmare, in 2021 agentiile de turism vor deveni un fel de avocati ai celor care doresc sa calatoreasca intr-o anumita destinatie. Inainte de  a lua o decizie, verifica. Cautati cele mai bune oferte? Ai luat legatura cu un consultant din cadrul unei agentii de turism?
Aveti nevoie de o actualizare a celor mai recente standarde de sanatate si siguranta?
Atunci, apeleaza la o agentie de turism.
Calatoriti departe sau aproape de casa sau ramaneti acasa. 2021 va fi anul in care visele se implinesc.

Cum vor arata sejururile in 2021 ?

Analizand rezervarile efectuate pentru sezonul estival 2021 constatam ca aproximativ 60% dintre calatori prefera un sejur de 10-14 zile, iar  40% dintre acestia vor sa calatoreasca de cel putin 2-3 ori intr-un an.
Intelegem tendinta calatorilor, dat fiind faptul ca 2020 a reprezentat pentru noi, toti, un an al nelinistii, al fricii, al teamai de a calatori. Cu siguranta, anul 2021 va fi unul al aducerii  la viata, al debutului intrari in normalitate.
Cu un COVID -19 care provoaca restrictii de calatorie si un stres suplimentar, exista o dorinta clara pentru vacante mai lungi, care sa permita oamenilor sa evadeze din lumea incarcata de energie negativa.

Schimbarea conceptului de turism

Inainte de COVID-19, consumatorii de calatorii acumulau puncte si mile in scopul de a obtine bonusuri semnificative de la companiile aeriene si tour operatorii din turism.
Aceasta dinamica a fost rasturnata.
Dupa un studiu recent realizat de Amadeus, 40 % dintre turisti afirma ca se vor orienta catre companiile aeriene, hotelurile si furnizorii de servicii turistice care vor demonstra loialitatea fata de calatori. Aici subliniem importanta angajamentelor fata de sanatate, igiena si siguranta- noua moneda pentru castigarea increderii clientilor.

Cerintele calatorilor pentru 2021

Servicii mai bune pentru toti, siguranta calatoriilor.

Digitalizarea- pasul spre increderea calatorilor

Transparenta, comunicarea clara si platile sunt termenii increderii calatorilor  in anul 2021.
Intr-un sodaj recent realizata  de Censuswide, mai mult de patru sau cinci calatori a declarat ca tehnologizarea le va spori increderea in calatorii in urmatoarele 12 luni.
Deja, observam ca tot mai multe aeroporturi adopta testarea COVID-19 cu rezultate rapide, pentru a stimula calatoriile si de a evita incarantinarile.

Calatoria inseamna empatie

In 2020 am avut timp sa reflectam asupra aceea ce ne-a lipsit. Calatoria creeaza empatie, starneste conexiuni si creeaza noi prietenii.
2021 va fi anul in care vom vedea calatori care doresc sa recupereze aceste beneficii cat mai repede posibil si sa recupereze timpul pierdut.
Dorinta de a calatori va fi mai puternica ca niciodata. 2021 vai fi un an al reinnoirii, al reconectarii. Cu toate acestea, oamenii vor fi mult mai atenti in alegerea calatoriei. Vor fi mult mai atenti in alegerea consultantului in turism.

No Comments Yet.

Leave a comment