Prioritatea turismului romanesc : litoral Romania 2017

Propun sa pasim cu indrazneala in viitorul sezon estival 2017, prin retrospectiva sezonului estival 2016. Cu totii ( FPTR, ANAT, ANT) am fost de acord   ca in sezonul estival 2016 au ajuns pe litoralul romanesc cu 11 % mai multi turisti decat in vara anului 2015, insa, ATENTIE!: durata medie a sejurului s-a redus de la 3 nopti cazare la 2,9 nopti.

 

eraly booking litoral romania 2017

early  booking litoral romania 2017

Aceasta scadere (a noptilor de cazare) nu a afectat hotelierii de pe litoral, intrucat acestia si-au ajustat veniturile prin cresterea tarifele pe weekend. Din punctul lor de vedere este foarte bine. Pana la urma "business is business ", nu ?!  Pierderea s-a re simtit, insa in buzunarul agentiilor de turism, care nu-si permit sa vanda pachete pe weekend, acestea fiind la dispozitia exclusiva a hotelierilor.

 

Parghii ce au contribuit la cresterea turismului pe litoralul romanesc

 

  1. Masurile de relaxare fiscala impreuna cu reducerea TVA-ului la alimentatie, lansate in 2015 au avut efecte pozitive, permitind hotelierilor de la Marea Neagra sa investeasca in baza hoteliera, in regandirea conceptului de vacanta all inclusive.
  2. Cresterea numarului de turisti pe litoralul romanesc s-a datorat si a unei conjucturi internationale, de aceasta data favorabila Romaniei, neafectata de terorism.
  3. Investitiile in largirea plajelor din sudul litoralului, dar si personalizarea ofertelor in functie de specificul zonei (resorturi all inclusive, family club).
    plaja
  4. Echilibrul manifestat de catre hotelierii de pe litoral in mentinerea tarifelor la un stadiu, incat sa permita si familiilor cu venituri medii sa se bucure de o vacanta la mare.
  5. Nu in cele din urma, disponibilitatea patronatelor de a-si premia salariatii cu tichete de vacanta, valabile doar in Romania.

 

 Prioritatea sezonului estival 2017

 

Ambele parti implicate in realizarea unui turism civilizat  in tara noastra (agentiile de turism pe de o parte si hotelierii, furnizorii serviciilor de turism, de cealalata parte, au un tel comun: cresterea vanzarilor de vacante, atat pe litoral   cat si in zonele balneo si de munte.

 

Cum vor creste vanzarile in turism in 2017 ?

 

Litoral Romania 2017  ar avea cele mai mari sanse de crestere, in special datorita investitiilor realizate in ultima perioada, mai ales in sudul litoralului (vezi: Mera Resort, Hotel Vulturul 3*, Hotel Turguoise 4*), dar si a unor complexe hoteliere ce au mizat pe conceptul de all inclusive (Steaua de Mare 3*-Eforie Nord, Tismana 3*-Jupiter, Olimpic 3*-Jupiter).

Hotelierii au investit in baza materiala, insa agentiile de turism specializate in vanzarea vacantelor pe litoralul romanesc au investit masiv in marketing si promovare (oltextur.ro, eximtur.ro,  litoralulromanesc.ro).

litoral-2

 De ce ar mai nevoie pentru turarea la maxim a motoarelor?

Sustinerea autoritatilor locale, care sa se implice in cosmetizarea statiunilor estivale, unele dintre ele avand o imagine degradanta, de locuri parasite, parca timpul a stat in loc de la 1989, incoace (Cap Aurora, Olimp, Venus).

Redarea in circuitul turistic a vechilor embleme ale turismului romanesc (Complex Amfiteatru-Panoramic) din Olimp. De unde atat nepasare din partea autoritatilor statului fata de adevarate embleme ale litoralului romanesc? Ce aveti oameni buni cu Statiunea Neptun-Olimp?

amfitetaru

 

Politici de marketing pentru cresterea vanzarilor - litoral Romania 2017

 

"Inscrieri timpurii"  si "Litoralul Romanesc" au majorat semnificativ vanzarile vacantelor pe litoralul romanesc.

In toamna (2016), deja au fost lansate oferte early booking litoral Romania 2017  cu reduceri de pana la 40%.

Cele mai semnificative reduceri early booking litoral Romania 2017 le observam in Eforie Nord si in Mamaia.

 Hoteluri cu reduceri early booking litoral Romania 2017

Printre hotelurile care s-au garbit sa iasa in intampinarea turistilor romani cu tarife reduse se numara Zenith-Conference 4*-Mamaia, Iaki 4*-Mamaia, Mercur-Minerva 3*-Mamaia, un hotel ce promoveaza conceptul all inclusive premiun, dar si Complexul Steaua de Mare 3*-Eforie Nord, hotelul care a  inregistrat in 2016 unele dintre cele mai mari rate de crestere privind numarul turistilor pe litoral.

Cum investitiile pe litoralul din Romania se anunta promitator pentru anul 2017, nu ne face decat sa fim optimisti ca vara 2017 va fi a litoralului romanesc.
mera

No Comments Yet.

Leave a comment