Mallorca-pact cu diavolul

Nici nu ne-am ocupat bine locurile in microbuzul care venise sa ne preia de la aeroportul din Palma, ca ne-am și trezit conduși pe o autostrada impecabila. Autostrada Palma- Santa Ponca se desfasoara  pe 4 benzi, despărțite prin mijloc de o adevărata expoziție florala mediteraneana, de o parte si de alta străjuita de maluri stâncoase unice in aceasta parte a insulei Mallorca. Autostrada șerpuiește printre văile stâncoase și dunele de nisip, imagini unice pe care  nu poți sa le uiți asa de ușor.


Santa Ponsa - statiunea de vis din Mallorca

Intram fără sa ne dam seama în Santa Ponsa, superba stațiune de vacanta unde vilele private respirau bolnave sub cupola încinsa a soarelui mediteranean, acum în la inceput  de vara.

In spatele gardurilor inalte de beton  se ascund piscine cu apa sarata din Mediterana, dar si gazoane impecabile importate tocmai din batrana Anglie.

Microbuzul se opreste  în fata unui hotel de patru stele, întins ca un mastodont pe niște terase ce parca se contopesc cu golful din Marea Mediterana.

Hoteluri in Mallorca

Tragem fiecare de geamantanele, parca mai greoaie, acum decât la plecarea din Otopeni, așezându-le într-o dezordine organizata in mijlocul recepției hotelului Iberostar Jardin del Sol Suites & Spa
Parca as fi plecat de acasa pentru totdeauna. In geamantan erau inghesuite tot felul de obiecte, prea multe pentru o perioada de doar sapte zile cat aveam sa mi-o petrec in Mallorca. Unele dintre ele au ramas acolo impachetate pana la intoarcerea in tara.


Invitatie la un cocktail deasupra marii

Gazdele amabile, făcând abstracție de nepolitețea noastră, pana la încheierea formalităților de check-in ne invita la un cocktail pe terasa  care face legătura cu recepția. Fete de negri veniți la munca in insula, plictisiți de birocrația împărțirii camerelor, spaniooaice voluptoase, certându-i pentru încetineala cu care își fac treaba.
Intre  timp,  noi ascultam cu gândurile pierdute in apele turcoaz ale golfului din depărtare, vocea reprezentantului agenției locale, ce încearcă sa ne prezinte noua noastră casa timp de patru nopți.
majorca 1
Odată cu finnish-ul  prezentării, terminam și ce aveam în cupele unde mai ramasasera doar fructele, dupa care  pornim in căutarea camerelor alocate, prin labirintul de etaje si corpuri ale hotelului. Am găsit în cele din urma camera.

In graba nesăbuita,  caut prin geamantan, făcând lucrurile vraiște, după ceva in care sa ma îmbrac după dusul de rigoare.

Masa de seara frumos aranjata pe terasa hotelului, ne taie respirația și pofta de mâncare.

masa

Prima Cina din Mallorca

 

Golful din Santa Ponsa este magnific. In zare plutesc ușor yahturile, ce se pregătesc de o noapte incendiara . Aud prima înjurătura în romana. Cineva din grup vrea o ceafa de porc la grătar. Se mulțumește cu fructe de mare, un piept de pui la grătar și un vin alb dry. Excelent vinul de Mallorca, dovada ca toată lumea din grup a început sa glumească pe seama  propriilor stângacii puse pe seama oboselii.

O baie in lumina lunii

Prefer totuși o baie în mare decât inepțiile spuse la un pahar de vin.  Găsesc o scuza și o șterg englezește în căutarea plajei de nisip. Sa cauți o plaja , departe de hotel, în miez de noapte este o adevarat aventura. In cele din urma găsesc o plaja, spre surprinderea mea, destul de aglomerata la acea ora.  Multi turiști intrau în mare, îmbrăcați sumar, semn ca și la ei vinul de Mallorca isi făcuse efectul.

Trăiam un miracol. Cei din mare erau miraculoși, luminoși, poate din cauza unei luni pline care brazda cerul. Aveam sa  amân aceasta aventura pentru mai târziu. Hotărăsc sa ma întorc la hotel. Din balcon se zăresc piscinele iluminate într-un albastru intens din care se zaresc trupuri tinere unduindu-se usor printre valurile artificiale. Muzica in surdina se aude dinspre celalalt capăt al golfului.

piscina

Mallorca-pact cu diavolul

In drum spre hotel, nisipiul inca fierbinte al plajei diabolice  nu-mi da pace pana nu inchei un pact.
De undeva, din departare, printre ochii semideschisi intrezaresc primele sageti ale primului rasarit de soare in Mallorca. E timpul pentru un dus si o cafea. Ma asteapta un program incarcat.

Rasarit de soare in Mallorca

No Comments Yet.

Leave a comment