Mallorca dupa George Sand

Te-ai gandit  vreodata sa pleci din Mallorca, il intreba ea. Cat timp ai fost ghid pe mai multe destinatii, Tenerife, Grecia, State. A mai existat un loc care sa-ti spuna ceva? Intelegi tu, un loc in care sa-ti placa sa locuiesti?

Silvia isi sprijini fata in palme, apoi il intreba: Ai copii ?

-Hei! Ce-s cu atatea intrebari? Paru putin iritat Toni. Sunt prea multe. Ce e cu tine?!

Toni si Silvia isi continuara drumul prin Mallorca, pana in Valldemossa. Aici se oprira pentru o cafea la una din zecile de cafenele asezate pe strazile in panta, pietruite ale fermecatorului orasel. Un numar impresionant de turisti cu rucsacurile in spate treceau pe langa ei.

Cafea in doi in Valldemossa

Ocupara o masa de patru persoane, asezata chiar in strada. Isi baura cafelele din niste cescute speciale, care o facura pe Silvia sa se simta de parca s-ar fi nascut ca o adevarata aventuriera.

Dupa ce terminara cafelele, Toni o conduse pe un deal, la o manastire unde George Sand si Frederic Chopin petrecusera una dintre cele mai ingrozitoare ierni din viata lor.

- Serios, sa se mute cineva la o manastire cu iubitul, se trezi Silvia spunand. Chiar daca s-ar fi intamplat vara, tot o idee proasta mi s-ar  fi parut.

Toni continua sa faca pe ghidul, facand-o pe Silvia sa inteleaga de ce cei doi indragostii au ales  in acea iarna Mallorca.

Toni ii arata prin vitrine Silviei tot felul de lucruri. Tesatura ikat, care se fabrica pe insula sau celebrele ensaimada pudrate cu zahar, chiar mai apetisante decat cele din inima Parisului. Ori de cate ori se atingea accidental de bratul lui Toni, Silvia simtea un impuls electric. Parca toata energia cosmica se scurgea prin tot corpul. Ori de cate ori simte altfel de impulsuri, avea tendinta de a se departa putin de Toni.  Si nu pentru ca nu i-ar fi trezit  anumite sentimente de care, inca ii era teama. Prefera sa ramana in carapacea ei anosta, in care nu dadea la nimeni voie sa intre. Ii era teama inca. Ii era teama de necunoscut. O noua relatie in viata ei ar fi fost mai mult decat o aventura in Valldemossa.

Toni era la fel de chipes, ca un model din Armani. Turistele ar fi dat o multime de bani doar ca sa faca poze cu el. Silvia nu credea ca avea sa fie vreodata  la fel de aproape de cineva frumos ca si  Toni.

Mai era putin pana la ora pranzului, iar Toni avea in minte doar un anumit loc. Masina lasa in urma zeci de kilometri.

No Comments Yet.

Leave a comment