Madeira-muza lui Churchill

In ianuarie 1950, la invitatia companiei Reid's care detinea si hotelul Palace Hotel din Madeira, i-a adresat lui Winston Churchill , invitatia de a vizita Madeira, dar si de a fi oaspetele Palatului Reid's. Invitatia a fost una plina de substrat comercial, mai mult . In aceea perioada , in care turismul  se afla intr-o continua cadere unui hotel de renumele celui, precum Reid's avea nevoie de  un invitat de seama precum Churchill ,  cea mai buna investitie in materie de marketing, la acea data. Miscarea a fost una grozava . Lui Churchill i s-a oferit cel mai confortabil apartament din hotel , care astazi ii poarta numele, dupa care numarul englezilor care doreau sa-si petreaca o vacanta intr-o insula, alegeau, bineinteles, Madeia, hotelul Reid's, hotelul ales candva de Churchill.

churchill

churchill

Churchill, intre timp isi vedea dea ale lui, adica,atunci cand nu-si scria memoriile de razboi, sambata mergea in Camara de Lobos, o localitate aflata la cativa kilometri de Funchal, unde intr-un superb golf unde  isi amenajase un atelier de pictura. Cu nelipsitul trabuc si pahar de whisky fin , Churchill da viata nuumeroaselor  picturi ce  infatiseaza golful respectiv, dar si alte imagini celebre cu foisorul sau cu  locurile vizitate.  Invitatia lui Churchil in Madeira la hotelul Reid's a avut un impact atat de mare, incat, in timpul anilor '50-'60 , hotelul  se intorcea la vremurile de aur.

Winston Churchil a sosit pe insula Madeira , pe 1 ianuarie 1950, pe nava "Castelul Durban" , fiind insotit de sotia sa, fiica cea mare , doi secretari, un valet, un bodyguard si chiar colonelul Fredirick Deakin, consilier in scrierea amintirilor despre perioada razboiului.

In fatza hotelului Reid's , si acum este parcata masina, un Rolls Royce, cu care ,se spune ca se deplasa Churchill pe insula Madeira.
churchill 1

In timpul calatoriei mele in Madeira, am avut privilegiul a vizita Hotelul Reid's, in special apartamentul in care a locuit Churchil impreuna cu familia sa. Dormitorul, biroul de lucru, sala de primiri, baile, salonul unde doamnele din inalta societate serveau celebrul "ceai de la ora 5". Toate acestea sunt impecabil conservate, toate poarta inca amprenta marelui om de stat, care a fost Winston Churchil. Hotelul Reid's a fost preluat de catre compania americana Belmont, iar managera hotelului, bineinteles, cum altfel decat o englezoaica superba, a fost o gazda extrem de primitoare, acordandu-ne privilegiul de a ne fotografia la biroul la care-si scria memoriile Churchil, in salonul de servit ceai.
churchill 6

Gradina botanica ce se intinde pe cateva sute de metri locul de meditatie a lui Churchil este un adevarat paradis de culori, panorama catre Oceanul Atlantic este unica.
gradina botanicachurchill 7

La varsta de 90 de ani, la 24 ianuarie 1965, se stingea din viata Winston Leonard Spencer Churchill. Politician, jurnalist si scriitor, Winston Churchill se tragea dintr-o bogata familie americana.

Memoriile lui au ramas . Memoriile lui suscita , inca si acum interesul politicienilor si al oamenilor de state, iar hotelul Reid’s din Madeira continua sa fie un punct de atractie pentru foarte multi englezi care sosesc in Madeira pentru a-si petrece vacanatele, de unde , plini de curiozitate pleaca spre Camara de Lobos pentru a se relaxa pe terasa , unde candva, din foisorul special amenajat, Churchill surprindea pe panza cele mai frumoase momente ale golfului .

Daca veti trece prin Camara de Lobos , veti gasi un panou placat cu alama, care reprezinta o pictura de sevalet si inscriptia "Aici a pictat in 1950 Winston Churchill".
churchill 8

No Comments Yet.

Leave a comment